Stäng meddelande

Lokalstrateg


Arbetsuppgifter

Till vård- och omsorgsförvaltningen söker vi nu dig som vill bli vår nya Lokalstrateg med helhetsansvar för den långsiktiga strategiska planeringen av förvaltningens lokalförsörjningsprocess. Vi erbjuder dig ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter, vi har flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Som Lokalstrateg ansvarar du för funktionen lokalförsörjning och ingår organisatoriskt i Central förvaltning. Där finns förutom förvaltningsledning, funktioner som HR, ekonomi, IT, kvalitet, nämnd och kommunikation. Du rapporterar till förvaltningens ekonomichef. Du får helhetsansvaret för förvaltningens lokalförsörjningsprocess som ska samspela med kommunens process. Du har även personalansvar för lokalsamordnaren som koordinerar den mer operativa verksamheten med 5 vaktmästare. Fokus för rollen ligger på den långsiktiga strategiska planeringen av lokalförsörjningen utifrån kostnadseffektivitet, kvalité och nöjda medborgare. I tjänsten ingår att: - Kravställa och följa upp inför förändrade lokalbehov såsom nya boenden eller verksamhetslokaler för medledare - Samordna och leda arbetet med förvaltningens lokalförsörjningsprocessen, förvalta och utveckla densamma - Utveckla formerna för befintliga och nya hyresavtal - Samarbeta samt skapa relationer internt och externt i frågor som rör hela verksamhetsområdet t ex vid planering av nya områden samt olika byggprojekt - Ta fram underlag och statusrapporter på beställning såsom tjänsteskrivelser till nämnd - Boendeplanering (drift och investering) - Revidering av förvaltningens lokalfunktions-program

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande som vi bedömer lämplig. Du har erfarenhet av förändringsledning, processarbete samt någon form av ledarerfarenhet som t ex projektledare. Tidigare erfarenhet av personalansvar är önskvärt. Vi vill att du har erfarenhet av upphandlings- och beställarkompetens inom ramen för uppdraget. Du ska ha god förmåga att hantera vanligt förekommande administrativa system. Du har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt och uttrycker dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av att ha arbetat inom en politiskt styrd organisation är meriterande. Som person är du förtroendeingivande, stabil och behåller ett realistiskt perspektiv på situationen och fokuserar på rätt saker. Din strategiska förmåga är central för tjänsten och du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du anpassar ditt arbetssätt och ditt agerande till detta samtidigt som du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du strukturerar ditt angreppssätt och driver tydligt och målinriktat dina processer. Arbetet innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, vilket gör att det är viktigt att du är duktig på att skapa och underhålla relationer. Du värdesätter olikheter och uppskattar hur detta påverkar dig själv och andra. Du är tydlig och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du lyssnar och löser situationer på ett konstruktivt sätt.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt en ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anna Casteberg, Ekonomichef

Telefon: 073-4218636


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-02-20

Ange referensnummer: C24892


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018