Stäng meddelande

Stödassistent/arbetshandledare


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att handleda personer med utvecklingsstörning/intellektuell funktionsnedsättning i de arbetsuppgifter vi kan erbjuda inom enheten. Det innebär också att ta ansvar för att brukarens hela dag fungerar i alla olika moment såsom socialt samspel, förflyttning, matsituationer eller vid toalettbesök. Du har ansvar för ett antal brukare och är kontaktperson för dessa gentemot personens nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för att utveckla människor, som har tålamod, god förmåga att mentalisera, och har dokumenterad yrkeserfarenhet inom minst tre av våra områden: matlagning, konst, keramik, choklad-tillverkning samt teater. Du får gärna vara högskoleutbildad, men det är inte ett krav. Du måste ha god förmåga att dokumentera och att självständigt kunna hålla i möten med myndigheter och brukarens nätverk. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet och ett professionellt förhållningssätt. Till vikariatet på Brunna dagliga verksamhet söker vi en hörande person med intresse att utveckla teckenspråkskommunikationen samt minst två års erfarenhet av storkök. .

Arbetsplatsen

Brunna och Hallunda Daglig Verksamhet är två enheter inom Botkyrka Kommuns Dagliga verksamhet enligt LSS. Hallunda Dagliga verksamhet är en verksamhet med hantverksinriktning men har också uppgifter inom Café och butik. Där arbetar brukare med lindrig eller måttlig utvecklingsstörning. Vi är i dagsläget ett 50-tal brukare utspridda på olika verksamheter samt ca 25 personal. Det är en stabil och kreativ personalgrupp med lång erfarenhet. Brunna DV har uppgifter inom konferens samt viss hantverksproduktion. Det är en mindre enhet bestående av 6 personal och 10 brukare. I dagsläget finns där flera brukare med olika tilläggshandikapp. Personalen består av 4 st som kommunicerar med teckenspråk och 2 st hörande Eftersom det är en hörande person som ska gå i pension söker vi en hörande till den tjänsten. De brukare som använder talad svenska har rätt att kommunicera på sitt första språk. Vi söker i första hand en person till en fast tjänst på Hallunda DV men möjlighet till längre vikariat kommer också att finnas på Brunna DV.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Inger Erikson, Enhetschef

E-post: inger.erikson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-01-23

Ange referensnummer: A926041


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019