Stäng meddelande

Enhetschef till Utredning unga


Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef för enheten utredning unga sker inom IFO:s barnspår i en nyinrättad verksamhet för barn och unga. Enheten arbetar med utredningsarbete i barnavårdsärenden enligt Socialtjänstlagen och LVU samt uppföljning av beslutade insatser. Enhetens uppdrag är att utreda barn och unga som genom eget beteende utsätter sig för risker av olika slag; det kan röra sig om missbruk, kriminalitet och skolproblematik. Arbetet sker i nära samarbete med chefskollegor samt verksamhetschef och tillsammans utgör ni ledningsgrupp för verksamheten. - Du har personal-, budget-, och verksamhetsansvar för 20 direktrapporterande medarbetare. - Du ansvarar för att omsätta och skapa verklighet av förvaltningens mål och visioner och du är lyhörd för behov av utveckling och eventuella brister som verksamheten möter. -I din roll som ledare handleder, motiverar och förser du dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att nå de gemensamma målen. -Du kommunicerar tydliga förväntningar, ger feedback och uppmärksammar dina medarbetares prestationer. -Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer och tillsammans med dem löser du eventuella samverkansproblem. Utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt har du ansvar för att inga medborgare hamnar mellan stolarna. -Du samverkar både internt inom förvaltningen samt externt med övriga förvaltningar inom kommunen och med andra huvudmän som t.ex. region, polis och skola. Verksamheten håller just nu på att implementera Signs of Safety som metod och du kommer vara en motor i att fullfölja och utveckla detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och som har medborgarens fokus i allt som sker! Du har minst 5 års erfarenhet av utredningsarbete gällande barn och ungdomar. Du har kunskap och utbildning i BBIC och MI. Kunskap i Signs of Safety är meriterande. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som ledare. Du är en närvarande ledare, lyhörd för medarbetarnas behov, tydlig och rak när det behövs. Du är en god lagspelare som har en helhetssyn på organisationen och kommunen. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och förmår andra att skapa och underhålla goda relationer. Du har erfarenhet av att genomföra och kommunicera politiskt fattade beslut och en god kunskap om kommunal ekonomistyrning och dess principer. Då vi har genomgått en organisationsförändring i början av året är det viktigt att du har erfarenhet av förändrings och utvecklingsarbete. Du är van att hantera och skilja på taktiska och operativa beslut. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska är mycket god och du förstår vikten av kommunikation för ett gott ledarskap. Det är viktigt att du har ett gott omdöme samt har en god analytisk förmåga. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

Arbetsplatsen

Vill du vara med på vår resa? Nu söker socialförvaltningen en enhetschef med driv och patos för att ansvara över enheten utredning unga. Vi har under 2019 genomgått en omorganisation där vi rivit stuprören och lämnat den gamla beställar/utförarmodellen. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen. Men oavsett var vi arbetar så präglas arbetet av ett teamtänk. Den självklara utgångspunkten i arbetet är medborgarens behov.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Katarina Lindström , Verksamhetschef

Telefon: 0701826137


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-10-25

Ange referensnummer: SN/2019:457


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019