Stäng meddelande

Grundskollärare med behörighet för åk 4-6


Om arbetsplatsen

Eklidsskolan ligger i Tullinge, 5 minuters promenad från pendeltågsstationen. På skolan går 230 elever i årskurserna F-5. Det är en liten skola där pedagogerna har ett nära samarbete för att alla elever ska utvecklas och trivas på skolan. Vi har höga förväntningar på eleverna och på oss själva och når fina resultat både i kunskaper, socialt och i trygghet i våra mätningar. Det är en härlig stämning på skolan som de flesta känner av direkt när de kliver in på skolgården. Skolan är organiserad i två spår. Ett som vi benämner det klassiska spåret och här finns en klass i varje årskurs. Det andra spåret benämns M-spåret där M står för att vi har ett Montessoriinspirerat arbetsätt i tre åldersblandade klasser F-1, 2-3 och 4-5. Spåren samarbetar och alla elever oavsett spårtilllhörighet går på gemensamt fritids. Skolan har många schemabrytande dagar där lärande sker i olika grupper och på olika platser i vårt närområde. Fokusområden för skolan är • Ökad rörelse för eleverna. Eleverna har bl.a pulshöjande aktiviteter på schemat. • Att alla elever ska ha möjlighet att lyckas. Alla pedagoger deltar i interna fortbildningsinsatser i "specialpedagogik för lärande". • Fritidshemspersonalen fortbildar sig kring fritidshemmets uppdrag. • Till hösten kommer vi bl.a utveckla oss en del inom kooperativt lärande. Eklidsskolan är certifierad som en Grön Flagg skola och arbetar kontinuerligt med miljöfrågor.

Arbetsuppgifter

Undervisningen sker i en åldersblandad klass i årskurserna 4-5 i Montessorispåret. Du kommer att ha mentorsansvar för ca 26 elever och undervisa i de flesta ämnen i samma klass. Sedvanliga arbetsuppgifter som lärare som bl. a innefattar, planering, undervisning, uppföljning, bedömning och annat elevarbete som tex rastvärd, utvecklingsamtal föräldramöten mm. Ett nära samarbete med ledning, kollegor och vårdnadshavare är mycket viktigt. Man är även med och arbetar med de skolutvecklingsfrågor som vi har på agendan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och är intresserad av Montessoripedagogik. Krav: • har en bred ämnesbehörighet för årskurserna 4-6. • erfarenhet av arbete som lärare med ansvar som mentor. Meriterande kvalifikationer • utbildad Montessorripedagog för grundskolan • behörighet från åk 1-6 Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och vi söker dig som: • Är en trygg person som har en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare. • Är väl förtrogen med styrdokumenten. • Har en god struktur i arbetet med eleverna och i de administrativa arbetsuppgifterna. • Har en elevsyn som innefattas av inställningen att alla elever har rätt att lyckas.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 20200812 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Madeleine Reiser

Mobil: 0733385887

Telefon: 0733385887

E-post: madeleine.reiser@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-07-09

Ange referensnummer: A959684


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020