Störningsinformation:
Vattenläcka på Katrinebergsvägen i Tullinge
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Brinner du för ungdommar? Vi söker socialsekreterare!


Om arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i ungdomars liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en socialsekreterare till utredningsenheten Unga på socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Ungdomsenhetens uppdrag är att utreda och bevilja insatser för ungdomar upp till 18 år i hela Botkyrka. Vi har ingen nedre gräns men fokuserar på unga som på olika sätt uppvisar egna beteenden som ger upphov till omgivningens oro. Utredning unga sitter i nybyggda och fräscha lokaler i Tumba, nära till pendeltågsstationen och Tumba centrum, i Alfa Laval-området.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda och bedöma behov av insatser för ungdomar upp till 18 år och deras familjer enligt SoL och LVU. Du skall följa upp beslutade insatser i både öppen och slutenvård, arbetet innebär en del resor och det är en fördel om du har körkort. Vi arbetar enligt SoL och LVU och har ett nära samarbete med vår egen öppenvård och MiniMaria som vi delar lokaler med. Vi befinner oss i ett utvecklingsskede där vi utarbetar nya former för att handläggare och behandlare ska kunna arbeta tätt ihop som team runt en ungdom och dennes familj.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker denna tjänst har Socionomexamen och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning utredningsarbete. Du skall ha vana av självständigt arbete i samverkan med andra myndigheter eller yrkesgrupper. God samarbetsförmåga är mycket viktigt. Du är lyhörd, empatisk och har god självkännedom. Du behöver vara strukturerad och flexibel i ditt arbete, ha en god analytisk förmåga samt trivas med att arbeta i ett högt tempo i en delvis akutstyrd verksamhet. Vi förväntar oss att du kan sätta dig in i andra människors situation och se helheten, är kreativ och serviceinriktad samt ser alternativa lösningar på problem. Du förväntas vara tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare samt vara positiv till utveckling och samarbete. Vi vill att du har utbildning i BBIC, MI samt har gått minst en grundutbildning i Signs of Safety. Det är meriterande om du har utbildning i ADAD och Savry. Det är önskvärt med kunskap om ungdomskriminalitet, ungdomspsykologi och gängkriminalitet. Erfarenhet av vårt verksamhetssystem procapita är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du behöver ha mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Tidsbegränsad anställning 1 år

Tillträde: Tillträde omgående

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anita Jalkegård , Enhetschef

Mobil: 073-421 88 13


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-05-24

Ange referensnummer: SN/2020:215


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020