Stäng meddelande

Lärarassistent - intigrerad särskola


Arbetsuppgifter

Vi har nu fått våra första särskoleelever som vill stanna kvar på skolan och vara integrerade. Vi är såklart väldigt stolta över att skapat en skola där alla trivs. Det vi nu behöver är stöd till både lärare, elever och vårdnadshavare om behoven för dessa elever. Du kommer att vara elevernas språkrör till lärarna för att hjälpa lärarna anpassa för elevernas behov. Du kommer också vara vårdnadshavarnas kontakt med skolan så att kommunikationen fungerar. I dagsläget gäller detta mellan 2-4 elever i olika åldrar. Du kommer att tillhöra det specialpedagogiska teamet och vara med eleverna i klassrum vid behov (eleverna går i olika klasser och grupper).

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta med särskola. Flerspråkighet är meriterande.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Karsby International School är en kommunal grundskola (F-9) i Norsborg med härliga elever som behöver Sveriges mest engagerade lärare. Värdegrund, relationsskapande och tron på att alla elever ska, vill och kan lyckas är extra viktigt för oss. På vår skola jobbar vi för att varje elev har minst en trygg bas bland oss vuxna, en person som eleven kan vända sig till i förtroende. Vi bedriver ett nationellt uppmärksammat arbete för att förebygga våld i samarbete med polis, socialtjänst och räddningstjänsten. Det innebär exempelvis kompetensutveckling till personalen och ett ledarskapsprogram för elever i de äldre åldrarna (Mentors in violence prevention, MVP) och motsvarande för de yngre åldrarna som kallas Tåget. Till vår hjälp har vi ett antal Förstelärare som inspirerar och driver arbetet framåt. Vi ser det som viktigt att våra elever får så goda kunskaper att de är fria att göra medvetna livsval, både som världsmedborgare och på arbetsmarknaden. All personal förväntas arbeta med läroplanens huvuduppdrag: Kunskap, Värdegrund och Sociala relationer. Denna tjänst ger dig möjlighet att arbeta i ett engagerat arbetslag på en skola som erbjuder många intressanta utmaningar. Samarbets- och kommunikationsförmåga är mycket viktiga egenskaper för att trivas och lyckas. Är du dessutom engagerad i elevers utbildning, framtid och goda livschanser är du välkommen med din ansökan.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten är tidsbegränsad då vi ännu inte vet hur vi kommer att arbeta med eleverna. Möjligheterna till förlängning är stora.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Alexandra Ohlén, rektor

E-post: alexandra.ohlen@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-10-24

Ange referensnummer: A644205 - Kopia


Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019