Stäng meddelande

Senior byggprojektledare till Botkyrka Kommun


Arbetsuppgifter

Som byggprojektledare hos oss erbjuder vi möjligheten att arbeta med komplexa och samhällsnyttiga projekt. Du leder från tidigt skede till avslutat projekt, inklusive slutbesiktning och överlämning till den verksamhet som ska nyttja lokalerna. Du ingår i ett team med andra byggprojektledare och rapporterar till byggchefen. Hos oss kommer du primärt att ansvara för större projekt som t.ex. nya skolor, förskolor, fastigheter för äldreomsorgen samt idrottsanläggningar. Parallellt med stora projekt kommer du även driva några större och mindre ombyggnationer, antingen själv eller tillsammans med någon av dina kollegor. Du kommer även vara delaktig som kravställare i upphandlingar. Som senior byggprojektledare ser vi att du har en rådgivande funktion och agera bollplank och mentor gentemot dina kollegor. Vi värdesätter möjligheten att lära av varandra och utbyta erfarenheter inom arbetsgruppen för att fortsätta utvecklas i våra roller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är senior i din roll som byggprojektledare och har minst 8 års dokumenterad erfarenhet. Du har för tjänsten en relevant eftergymnasial utbildning och det är meriterade om du är högskoleingenjör eller liknande. Då vi arbetar med komplexa projekt och ofta flera projekt åt gången måste du ha förmågan att kunna prioritera, skapa strukturer och ha ordning och reda runt dig. Vi är en politiskt styrd verksamhet så spelplanen kan snabbt komma att ändras utifrån nya politiska beslut. Vi ställer därför höga krav på flexibilitet och förväntar oss att du är initiativtagande och har förmågan att vara kreativ innanför de givna ramarna. För att nå framgång hos oss uppskattar du att verka i en föränderlig miljö, drivs av att leverera med god kvalitet och är lyhörd inför våra kunder som ställer höga krav på leverans. Vi finns till för kommunens medborgare och ska därför ha medborgarens fokus i allt vi gör. Att projektleda byggprojekt i en politiskt styrd organisation kräver stark administrativ förmåga. Du behöver vara en god kommunikatör både muntligen och skriftligen då det ingår i rollen att skriva tjänsteutlåtelser för politiken. Därför ser vi det som en merit om du tidigare arbetat i en politisk styrd organisation. • Du har goda kunskaper om LOU, utvärderingskrav och känner till skillnader på utvärderingsmodeller. • Du har goda kunskaper om tillämpning av ABT, AB, ABK. • Du har goda kunskaper om praktiska tillämpningar av dessa i entreprenader. • Du har goda kunskaper om slutbesiktningsrutiner. • Du känner till processen i Plan och bygglagen. • Du känner till bygglovsprocessen med dokumentationskrav. • Du känner till Kvalitetsansvariges process med myndighetskrav. Det är meriterande om du ha har varit delaktig som kravställare i LOU upphandling och varit delaktig eller har varit delansvarig i processen kring förprojektering/projekteringsarbete. Du bör varit delaktig i processen kring produktionsarbete.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vill du vara med och bygga framtidens Botkyrka? Vi söker nu två seniora projektledare då kommunen växer kraftigt samtidigt som kommunen tagit beslut om att ersätta äldre lokaler som skolor och förskolor med nya. Planerade och godkända projekt fram till 2022 beräknas uppgå till ca fem miljarder kronor, så som skolor, förskolor, vård och omsorgslokaler, kultur och fritidslokaler mm.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Urval sker löpande under ansökningstiden.

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Lars Cha, Chef byggprojektgruppen

Telefon: 08-530 610 42

E-post: lars.cha@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Birgitta Persson, Sverige ingenjörer

Mobil: 0708631264

E-post: birgitta.persson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-10-31

Ange referensnummer: TEF/2019:218


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019