Stäng meddelande

Biträdande Utbildningsdirektör


Om arbetsplatsen

I Botkyrka, kommunen som är långt ifrån lagom, arbetar vi för ett livslångt lärande med elevens perspektiv i fokus Utbildningsförvaltningen i en av Sveriges mest dynamiska kommuner, söker en biträdande utbildningsdirektör. Vi har höga ambitioner i att skapa lärmiljöer som ger våra barn och ungdomar tillgång till likvärdig utbildning med hög kvalitet där vi tar tillvara den kraft som finns hos barn och ungdomar med olika bakgrund. För att lyckas med våra ambitioner stärker vi vår ledning med en biträdande utbildningsdirektör som kommer vara en central del i arbetet med att få ihop en helhet och vara en katalysator mellan verksamheterna.

Arbetsuppgifter

I rollen som biträdande utbildningsdirektör kommer ett av huvuduppdragen vara att bistå utbildningsdirektören i att förverkliga strategier och inriktningar i både det kommunövergripande och förvaltningsövergripande uppdraget. Du förväntas ta ett aktiv ansvar för omvärldsbevakning och i det leda och organisera utvecklingen av förvaltningens arbete baserat på den forskning som sker inom utbildningsområdet. Det blir ditt ansvar att se till att systematik och strukturer möjliggör forskningsnära praktik där man med fördel samverkar med universitet och skolmyndigheter. Du ser också till att resultaten når ut i våra skolor. Ditt uppdrag omfattar bland annat: • Genomförande av skolformsövergripande utvecklingsprocesser som t ex skolstrukturer, övergångar mellan skolformer samt flerspråkighet i våra förskolor och skolor. • Huvudansvar för kontakter med skolhuvudmän utanför Botkyrkas eget bestånd av förskolor och skolor. • Ansvar för kommunikationsstrategi och kommunikationsstöd, Press/media. • Bidra aktivt i frågor inom samtliga av förvaltningens ansvarsområden. • Leda, inspirera och coacha 4 direktrapporterande medarbetare Rollen är ställföreträdande för utbildningsdirektören och rapporterar till utbildningsdirektören.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant examen från högskola eller universitet samt en god ledarerfarenhet som engagerar och entusiasmerar. Du har erfarenhet från skolvärlden och förvaltningsövergripande uppdrag. Vi ser gärna att du har varit rektor, skolledare eller liknande och arbetat med skolövergripande utvecklingsprocesser och effektivitetsprocesser och van vid att jobba strukturerat och systematiskt. Du har god insikt i förutsättningarna för att verka i en politiskt styrd organisation. Du är väl förtrogen med och insatt i skolväsendets styrsystem. Ett arbete i en politiskt styrd organisation ser du som en möjlighet att vara med och bidra till en demokratisk utveckling av vårt samhälle. Erfarenhet av att tillämpa goda forskningsresultat i verksamheten är för dig ett självklart sätt att ta dig an ditt uppdrag. Med en strategisk höjd bidrar du till att utveckla vår verksamhet och du ser synergier och fördelar med samarbete och utveckling över verksamhetsgränserna. Du bidrar också till att skapa en miljö där vi tar vara på den interna kompetens och erfarenhet som finns.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Caroline Kock, Konsult Mercuri Urval

E-post: caroline.kock@mercuriurval.com


Lisbeth Petersson, Konsult Mercuri Urval

E-post: lisbeth.petersson@mercuriurval.com


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-08-15

Ange referensnummer: A962206


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Ansök, med personligt brev och cv, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14097) så snart som möjligt. Vi intervjuar löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020