Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Projektchef


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med cirka 93 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati-, och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för vatten och avlopp, förvaltning och underhåll av kommunens lokaler och fastigheter samt städning, installationer och skötsel av tomtmark. Förvaltningen planerar och projekterar byggprojekt som skolor, förskolor, omsorgsboenden samt andra lokaler och byggnader. Vi söker en innovativ och driven projektchef som utifrån ett strategiskt perspektiv kan axla ansvaret för att utveckla och driva teknik- och fastighetsförvaltningens projektverksamhet inom områdena vatten och avlopp (VA) och fastighet.

Arbetsuppgifter

Som projektchef ansvarar du för att leda och utveckla teknik- och fastighetsförvaltningens projektverksamhet med fokus på effektivisering. Du ansvarar för att driva fastighetsprojekt inkl. markprojekt kopplat till infrastruktur med ledningar i mark för vatten och avlopp. Du agerar som stöd till avdelningen och övriga verksamheter inom förvaltningen avseende projektfrågor kopplat till VA och fastighet. Som projektchef har du övergripande ansvar för projektets alla skeden från planering, projektering, genomförande och överlämning till förvaltning. Du ansvarar för att säkerställa projektets uppsatta mål avseende tid, resurserplanering, kvalitet och ekonomi. Därutöver har du personalansvar och leder ett team om ca. 15 medarbetare och ansvarar för att stötta, stimulera och kompetensutveckla personalen samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a: • Tillse ansvarig projektledare för respektive projekt samt ansvar för att rutiner och myndighetskrav efterföljs. • Agera sakkunnigt stöd inom exploateringsskede och planskede. • Vara styrgruppsordförande för samtliga investerings- och driftprojekt inom VA/fastighet. • Ansvara för kostnadsbedömningar inom det årliga mål- och budgetarbetet för kommunens investeringsprojekt. Som projektchef ingår du i teknik- och fastighetsförvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du samverkar med övriga enheter inom förvaltningen och stöttar i övergripande och strategiska utvecklings- och verksamhetsfrågor samt ansvarar för att styra enhetens leverans och måluppfyllelse på kort och lång sikt.

Kvalifikationer

• Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning i kombination med 5+ års erfarenhet som projektchef från liknande industri eller kommersiella byggnader. • Har du även erfarenhet från en ledande befattning från offentlig sektor, kommun eller landsting - ses detta som meriterande. • Du har erfarenhet från investeringsportfölj med flertal projekt i storleksordningen <100 msek. • Du har erfarenhet av att leda och organisera en arbetsgrupp samt personalansvar. • Du har erfarenhet av budget- och resultatansvar. • Du har erfarenhet av arbetsmiljöarbete inom bygg och fastighetsbranschen. • Du har erfarenhet av miljöcertifiering av fastighet och byggnader samt klimatarbete inom bygg och fastighetsbranschen. • Du har dokumenterad erfarenhet av projektering, processledning, projektkalkyl och projektekonomi. • Du har kunskaper inom ABK, AB och ABT inom avtalsrätt, konsulträtt samt entreprenadrätt. • Du har erfarenhet av förhandlingar inom entreprenör och konsultavtal. • Du har erfarenhet av utveckling av byggprocesser samt erfarenhet av markprojekt. • Har du erfarenhet av upphandlingar och kvalitetskrav gällande VA-ledningsnät - ses det som meriterande. Vi söker dig som brinner för projekt, är kundorienterad och har förmågan att se och möta våra kunders behov. Som person är du positiv, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och strukturerad, men även kreativ och nytänkande. Du känner dig trygg i rollen som projektledare och har en självinsikt och ett mod att agera när det behövs. Du ska vara resultatorienterad och drivande och ha förmåga att bygga och bevara relationer. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att skapa förtroende i din omgivning såväl internt som externt. Du är analytisk, strategisk och har en god förmåga att se och förstå komplexa samband utifrån ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar Botkyrka kommuns värdeord: öppen, ansvarstagande, energisk och modiga, samt tillämpar dessa i ditt yrkesutövande.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Tove Liljegren , HR-chef

E-post: tove.liljegren@botkyrka.se


Elsa Melander, HR- och kommunikationsassistent

E-post: elsa.melander@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-08-23

Ange referensnummer: TEF/202:143


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020