Störningsinformation:
Problem med felanmälan via app
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Teknik- och Fastighetsförvaltningen söker handledare för sommarjobbare


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med över 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Arbetsuppgifter

År 2010 infördes feriepraktik för de ungdomar som går på gymnasiet i Botkyrka kommun. Alla ungdomar garanteras att åtminstone en sommar under sin gymnasieutbildning få möjlighet till feriepraktik under tre veckor. Sommaren delas in i tre olika praktikperioder och de olika förvaltningarna ansvarar för att ta fram meningsfulla jobb för ungdomarna samt bistå med handledare. Teknik- och fastighetsförvaltningen i Botkyrka kommun tar under sommaren 2020 emot cirka 300 feriepraktikanter. För att genomföra detta behöver vi engagerade handledare! Under varje period är du som handledare ansvarig för en grupp på 8-10 ungdomar vilket innebär planering, uppföljning och vägledning samt praktiskt arbete tillsammans med feriepraktikanterna. Arbetsuppgifterna kommer att innefatta markskötsel/grönyteskötsel, målning, planering eller liknande och allt arbete kommer att ske utomhus, oavsett väder. Som handledare är din uppgift att inspirera, engagera och motivera feriepraktikanterna. Du förväntas ta egna initiativ och komma med kreativa idéer och lösningar för att skapa goda förutsättningar för en utmanande, lärorik och rolig arbetssommar för kommunens ungdomar!

Kvalifikationer

Vi söker handledare som är engagerade, positiva och utstrålar trygghet och stabilitet. För att arbeta som handledare för våra feriepraktikanter är du över 18 år gammal och har b-körkort. Har du erfarenhet av någon form av ledarskap sedan tidigare, till exempel tränare/ledare i en idrottsförening eller liknande, är detta mycket meriterande. I rekryteringsprocessen söker vi efter: Ledarskap Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet. Personlig mognad Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen. Pedagogisk insikt Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren Integritet Har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Övrigt: Då tjänsten som handledare innebär arbete med ungdomar under 18 år så kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret inför anställning. B-Körkort är ett krav.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Åsa Forslund, Verksamhetschef

Telefon: 072-730 41 50

E-post: asa.forslund@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-03-26

Ange referensnummer: TEF:2020/50


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020