Stäng meddelande

Socialsekreterare till Utredning Familj AVA (Våld i nära relation)


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på timmar hos oss kommer du få lära dig grunderna inom utredning. Ditt arbete innefattar att stötta våra socialsekreterare i deras arbete och tillsammans med dem utreda barns behov av skydd och stöd. Tillsammans med barnet och föräldrarna planerar ni insatser som ni sedan följer upp. Du har i ditt arbete kontinuerligt stöd av din förste socialsekreterare och dina kollegor, dessutom har vi regelbundna gruppmöten och ärendehandledning samt externa handledning. I vardagsarbetet utgår du från kunskap, beprövad erfarenhet samt barnet och föräldrarnas situation, erfarenhet och önskemål. Du tar även hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner samt fattar beslut enligt gällande delegationsordning. En viktig del i arbetet är samarbete inom och mellan olika myndigheter, t.ex. förskolor, skolor samt andra aktörer. Dessutom dokumenterar du systematiskt och kontinuerligt ditt arbete. Där det finns behov av samarbete med flera olika delar av socialförvaltningen för att tillgodose en familjs behov kommer du ingå i ett team med kollegor från andra enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen alternativt studerar socionomprogrammet och vill arbeta extra vid sidan om studierna eller arbete, krav är att du har läst socialrätten och har möjlighet till att arbete minst 50%. Tidigare erfarenhet av att arbeta inom socialtjänsten är meriterande. Du är uppdaterad inom ämnesområdet socialt arbete och har kunskap inom gällande lagstiftning. Har du dessutom kunskap om BBIC och Signs of Safety är det meriterande för rollen. För att passa in i rollen är du ansvarsfull och bemöter andra med respekt. Du har en god kommunikativ förmåga, är samarbetsvillig och genomföra fattade beslut. Du arbetar strukturerat men har förmåga att vara flexibel. Vi arbetar i en politiskt styrd organisation och det är viktigt att du förstår vad det innebär och hur det påverkar din vardagliga arbetssituation. Att du dokumenterar sakligt och korrekt är en förutsättning men vi vill också att du har förmågan att dokumentera på ett koncist och kärnfullt sätt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad för barns liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en timvikarie till utredningsenheten. Studerar du sista terminen eller har ett år kvar? Då är du varmt välkommen med din ansökan. Verksamhetens uppdrag är att utreda behov och följa upp beviljade insatser för barn i åldern 0 - 18 år som utsatts för eller har bevittnat våld inom familjen. Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt. Vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete veta vad våra insatser leder till och har barnet i fokus i allt vi gör.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tillträde omgående alternativt enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carolina Forsén , Enhetschef

Telefon: 0702088739


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-11-19

Ange referensnummer: SN/2019:504


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019