Drivs du av att stötta människor att finna, få och behålla ett arbete?


Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. START - Stöd till arbete är en samfinansierad insats på Jobbcenter i Botkyrka Kommun som vänder sig till unga vuxna 18-35 år som vill arbeta eller studera, men som på grund av vissa funktionsvariationer har svårt att komma in på arbetsmarknaden. I samverkan och med individuellt stöd utifrån metoden Supported Employment ger START deltagarna stöd i att finna, få och behålla ett arbete. START finansieras av Botkyrka kommun, Huddinge kommun, Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem och tar emot deltagare från alla tre kommunerna. Övriga samverkansparter är Botkyrka, Huddinge och Salems kommuner, Försäkringskassan, Tullinge Habiliteringscenter och en mängd arbetsgivare i hela Stockholmsområdet.

Arbetsuppgifter

Som handläggare i START är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stötta och vägleda personer mot arbete eller eventuellt studier. STARTS arbetsprocess består av en fördjupad kartläggning, jobbsökaraktiviteter, praktik med målet anställning samt att ge stöd till deltagare och arbetsgivare före och efter anställning. I arbetsuppgifterna ingår tät samverkan med olika myndigheter och en stor del av arbetstiden består av arbetsgivarkontakter och företagsbesök.

Kvalifikationer

Du har: - högskoleutbildning; t ex beteendevetare, arbetsterapeut, socionom eller arbetslivserfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. - erfarenhet av att arbeta med människor med kognitiva och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer. - datorvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift då löpande administration och dokumentation ingår i det dagliga arbetet. Det är meriterande om du har: - erfarenhet av att arbeta med metoden Supported Employment Du är: - en vass relationsbyggare och har gärna yrkeserfarenhet av försäljning då en stor del av ditt arbete kommer handla om att etablera och utveckla arbetsgivarkontakter. Att skapa kontakt med arbetsgivare och marknadsföra våra deltagares styrkor är inget problem för dig. STARTS deltagare är aktiva och delaktiga i sin process vilket innebär att du behöver vara nyfiken, lyhörd, kreativ och lösningsfokuserad samt ha förmåga att skapa samförstånd och samverkan mellan olika parter för att kunna hjälpa till att driva deltagarens processer framåt. Stor vikt läggs vi personlig lämplighet.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2017-09-18 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Lena Gladh, Tf enhetschef

E-post: lena.gladh@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-5306100


Sista ansökningsdatum: 2017-08-14

Ange referensnummer: A703528


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2017