Stäng meddelande

Är du Botkyrkabornas nya Omsorgsdirektör?


Arbetsuppgifter

Vård- och omsorgsförvaltningen omfattar ca 2200 kompetenta medledare indelade i en myndighet och två utförarorganisationer med ansvar för äldreomsorg i boendeform eller via hemtjänst, dagverksamhet samt omsorgen för personer med funktionsnedsättningar. Tillsammans med dina närmaste chefer leder du ledningsgruppen i uppdraget att skapa en långsiktig planering för hur vi ska möta Botkyrkabornas nuvarande och framtida behov av vård och omsorg. Du har självklart fullständigt resultatansvar för verksamhet, personal och ekonomi inom din förvaltning. Du arbetar nära och på uppdrag av den politiska ledningen i Vård- och omsorgsnämnden. Du ingår även i kommunens förvaltningsledning. Vi har genomfört en genomgripande utvecklingsresa de senaste åren och har lyckats åstadkomma en vård- och omsorg med ökad brukarnöjdhet. Det förändringsarbetet måste fortsätta. Vi har högt ställda ambitioner och vilja att erbjuda Botkyrkaborna en högkvalitativ omsorg. De senaste åren har det pågått ett arbete med att öka medborgarnas självbestämmande. Nästa steg är att skapa mer valmöjligheter i hemtjänsten där äldre ska kunna välja hemtjänstutförare. I din roll som förvaltningschef ska du förvalta och driva detta förändringsarbete vidare. Verksamhetsutveckling genom digitalisering är ett stort utvecklingsområde i Botkyrkas olika verksamheter. Inte minst inom vård- och omsorgsarbetet. I Botkyrka arbetar vi processorienterat vilket innebär att vi har medborgarprocesser samt styr-, lednings- och stödprocesser. Parallellt med processorganisationen finns kommunens linjeorganisation med förvaltningar och nämnder där ansvaret för verksamhetens utförande, ekonomi och kompetensförsörjning ligger. Vid sidan om din roll som omsorgsdirektör för vård- och omsorgsförvaltningen kommer du därför även att tillsammans med Socialdirektören vara processägare för medborgarprocessen Möta Botkyrkabornas behov av stöd för att leva ett självständigt liv. I din roll som processägare är ditt ansvar att driva processarbetet framåt och se till att processövergångar inom den egna processen och i förhållande till andra medborgarprocesser flyter smidigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, har en gedigen chefserfarenhet och som löpande jobbar med att vidareutveckla dig som chef och ledare. Det viktigaste är ditt ledarskap och att du har förmågan att verka både i det operativa och det strategiska samt att få andra människor att växa och känna sig betydelsefulla. Du har förmåga att leda och styra en komplex verksamhet där du med fokus på medborgarbehoven tolkar, förstår och agerar strategiskt utifrån förändringar och sammanhang i omvärlden. Du är genuint nyfiken på framtidsfrågor. Du kan analysera och sammanfatta komplexa skeenden samt fatta nödvändiga beslut. Som chef är du tydlig och tillgänglig med stor närvaro i verksamheterna. Du förmår styra verksamheten så att resurser används effektivt och hållbart. Du har förmåga att skapa, engagemang och delaktighet bland dina medledare. Genom tillitsbaserad styrning skapar du förutsättningar för dina medledare att utvecklas, ta ansvar och nå resultat utifrån tydliga mål med värde för våra medborgare. Du är inte främmande för att pröva nya och kreativa lösningar utifrån de utmaningar ni möter i verksamheten. Du står för ett moget och stabilt ledarskap där du är uthållig i med- och motgång och förmår behålla och utveckla goda relationer över tid. Du är kommunikativ och vet hur du samspelar och profilerar verksamheten internt och externt. Du förstår den politiska styrningen och uppskattar att jobba nära politiska ledningen och kan hantera samspelet mellan politisk styrning och tjänstemannaorganisation. Som medlem i kommunens ledningsgrupp har du helhetssyn och tar ett kommunövergripande ansvar där du agerar för att den verksamhet som du ansvarar för samspelar med kommunens övriga verksamheter. Du är en kulturbyggare och agerar utifrån Botkyrka kommuns värdegrund; du har medborgarens fokus och är öppen, ansvarstagande, modig och energisk. Du leder verksamheten så att olikheter tillsammans berikar och skapar mervärde för helheten. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att driva och utveckla frågor i en processorienterad organisation. Det är önskvärt att du har ett intresse av och har egen erfarenhet av verksamhetsutveckling genom digitalisering. Välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Ett spännade jobb som Omsorgsdirektör för Botkyrka kommuns Vård- och omsorgsverksamhet för dig som lockas av utmaningen att ta en tydlig ledarroll i den fortsatta utvecklingen! En av Sveriges mest dynamiska kommuner, Botkyrka, letar efter en driven, leveransinriktad och energisk person med stort intresse för vård- och omsorgsfrågor. Vi söker dig som lockas av utmaningen att ta en tydlig ledarroll i den fortsatta utvecklingen av Botkyrkas Vård- och omsorgsverksamhet.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Caroline Kock

Telefon: 08-50645021


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-02-15

Ange referensnummer: A843045


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter på 08-503 610 00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018