Stäng meddelande

Fritidsledare


Om arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för ungdomsfrågor och som ser möjligheter i att tillsammans med barn och unga skapa bra verksamheter. Du ska se det som en självklarhet att många olika intressen ska delta i arbetet för att stimulera till mångfald i tankar och idéer. Musikhuset Norsborg är en kommunal verksamhet som bedriver fritidsklubb på eftermiddagar för 10-12 åringar, en verksamhet som lyder under skollagen. På kvällar och helger bedrivs även fritidsgårdsverksamhet där 12-16 åringar som målgrupp. Här finns även en musikstudio och en aktivitetssal att använda som en del i verksamheten. Uppdraget är bland annat att ge barn och unga möjlighet till utmaningar som leder till stärkt självkänsla och tillsammans skapar aktiviteter som bidrar till ökat välmående. Tillsammans med övriga kollegor arbetar du för att verksamheten bidrar till barn och ungas goda hälsa, positiva uppväxtvillkor och framtidstro. Verksamheterna bidrar till detta genom att välkomna alla, ta tillvara besökarnas egna erfarenheter och intressen och genom att främja och stimulera deras engagemang och personliga utveckling. I verksamheten ställs krav på besökarnas delaktighet och att man som besökare är medskapare och producent till verksamheten och de aktiviteter som fyller den. Verksamheten är öppen sex kvällar i veckan (fritidsklubbsverksamhet på eftermiddagar måndag-fredag).

Kvalifikationer

Du studerar eller har relevant akademisk utbildning inom fritidspedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete eller annan utbildning eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar som ledare och är väl grundad i ett interkulturellt förhållningssätt. Rollen som fritidsledare kräver att du: - planerar, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. - är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. - gillar att arbeta i team, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. - är trygg i dina värderingar och etiska ställningstaganden och kan förmedla det till ungdomarna. - tar ansvar för din uppgift och har en förmåga att lägga ner tid, energi och engagemang på ditt arbete. - är flexibel och kan snabbt ändra synsätt och förhållningssätt. - ser barn och unga som en resurs och har ett coachande förhållningssätt för att inspirera och bidra till att de kan förverkliga sina idéer. Vi välkomnar fördjupad kompetens inom pedagogik, mänskliga rättigheter, jämlikhetsfrågor, teater, musik och dylikt. Vi ser gärna att du hänger med i ungdomsfrågor och olika trender lokalt och nationellt. Erfarenheter från ideellt arbete och/eller annan sektor är ett plus. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 75%

Tillträde: Tjänsten är ett föräldrarvikariat med tillträde tidigast i augusti 2020.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Vivianne Coly, Enhetschef Ung fritid

Telefon: 070-302 74 61


Agneta Borgestedt, HR-specialist

Telefon: 070-886 10 75


Semester under perioden 6/7 - 27/7. Under den tiden kan vi inte svara på frågor


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-08-07

Ange referensnummer: KOF/2020:40


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020