Störningsinformation:
Vattenläcka på Katrinebergsvägen i Tullinge
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Familjebehandlare till Botkyrka kommuns nya barnskyddsteam


Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skydda våra mest utsatta barn? Är du socionom med erfarenhet inom familjebehandling? Vill du få möjlighet att fördjupa dig inom säkerhetsplanering och Signs of safety? I socialförvaltningen finns myndighetsutövning och insatser under samma tak. I verksamheten Familj jobbar 50 medarbetare med barn och unga som utsatts för eller bevittnat våld hemma. Flera satsningar görs på kvalitetsarbete och en av dessa är att vi inrättar ett barnskyddsteam. Syftet är att skapa tiden och utrymmet för att kunna göra säkerhetsplaneringar utifrån familjernas egna förutsättningar och stärka nätverksarbetet kring barnet. I teamet ingår två socialsekreterare och 2 familjebehandlare. Vi söker just nu en familjebehandlare till teamet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med säkerhetsplaneringar utifrån förhållningssättet Signs of safety. Du kommer att arbeta med svårare ärenden där det finns hög oro för barnet och där socialtjänsten överväger att placera barnet utanför det egna hemmet. Arbetet sker i nära samarbete med barnet, familjen och övriga nätverket där man tillsammans arbetar fram en plan för att säkerställa barnets skydd i hemmet. Varje medarbetare i teamet har en specialistkompetens inom antingen myndighetsutövning för barn eller inom familjebehandling. Ni kommer att samarbeta två och två kring familjerna med stöd av enhetschef och övriga kollegor på utrednings- och öppenvårdsenheterna. Du som har inriktningen familjebehandling kommer att ha möjlighet att arbeta behandlande med familjerna i de ärenden där behov finns. Målsättningen är att kvaliteten i handläggningen höjs och att flera barn ska få sina behov tillgodosedda på hemmaplan. I vardagsarbetet utgår du från kunskap, beprövad erfarenhet samt barnets och föräldrarnas situation, erfarenhet och önskemål. Du tar även hänsyn till aktuell lagstiftning, riktlinjer och rutiner samt fattar beslut enligt gällande delegationsordning. En viktig del i arbetet är samarbete inom och mellan olika myndigheter, t.ex. förskolor, skolor samt andra aktörer. Dessutom dokumenterar du systematiskt och kontinuerligt ditt arbete. Där det finns behov av samarbete med flera olika delar av socialförvaltningen för att tillgodose en familjs behov kommer du att ingå i ett team med kollegor från andra enheter. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka verksamhetens utformning tillsammans med dina kollegor och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har flera års erfarenhet av familjebehandling inom området barn och ungdom. Det är meriterande om du har jobbat med våldsärenden. Du är utbildad inom och har erfarenhet av att jobba enligt BBIC och Signs of Safety. Har du också erfarenhet av arbete med säkerhetsplaneringar eller av att leda nätverksmöten är detta meriterande. Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. I formandet av det nya teamet är det viktigt att ha flexibilitet och förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Det är en fördel om du även är kreativ och kan hitta idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har också en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Arbetstiderna för teamet kommer att innebära förskjuten arbetstid när så är påkallat Arbetsplatsen ligger nära pendeltågsstationen i Tumba och Tumba centrum med butiker och trevliga restauranger. Förutom ett stimulerande och viktigt arbete erbjuder vi dig olika former av kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling till extra lediga dagar mm. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 1 Augusti

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Katarina Lindström , Verksamhetschef

Telefon: 0701826137


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-05-29

Ange referensnummer: SN/2020:246


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020