Stäng meddelande

Utvecklingsledare arkiv- och informationshantering


Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att utveckla kommunens informationshantering och är även processledare för stödprocessen Hantera information. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en centralt stödjande funktion gentemot kommunens förvaltningar i frågor som rör informationshantering. Du tar fram en kommunövergripande klassificeringsstruktur och deltar i arbetet med att upprätta informationshanteringsplaner för våra lednings-, styr och stödprocesser. Dessa kommunicerar och implementerar du självständigt i verksamheten. Du genomför bevarande- och gallringsutredningar samt bidrar med din kompetens vad gäller arkiverings- och gallringskrav t.ex. vid upphandling av nya IT-verksamhetssystem. Vid behov upprättar och kvalitetssäkrar du relevanta styrdokument på området. Vi har flera spännande aktiviteter på gång i verksamheten just nu! Bland annat pågår arbetet med införande av ett nytt ärende- och informationshanteringssystem samt implementering av ett kommunövergripande e-arkiv. I dessa projekt kommer du, i din roll som specialist, att vara mycket involverad. Du kommer att leda arbetet med att bygga upp e-arkivets processbaserade informationsredovisning, ge stöd och kvalitetssäkra vid avveckling av verksamhetssystem och leverans/anslutning till e-arkivet, samt ha rollen som e-arkivets objektsspecialist.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har informationsförvaltning och verksamhetsutveckling i fokus. Som person är du analytisk och har god förmåga att identifiera arbetsflöden och processer. I ditt tidigare yrkesliv har du bl.a. arbetat med att ta fram, implementera och förvalta processbaserad informationsredovisning. Det är naturligt för dig att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du är driven, tar egna initiativ och genomför självständigt de uppdrag du får, samt levererar enligt överenskomna mål. Du har god erfarenhet av att arbeta i projektform. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet, t.ex. som projekt- och/eller processledare. Du är utbildad arkivarie eller har akademisk utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande, samt kunskaper och erfarenhet av elektronisk arkivering. Du har dokumenterad kompetens kring gällande lagstiftning inom offentlig verksamhet. Framförallt de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet, såsom offentlighets- och sekretesslagen, tryckfrihetsförordningen, arkivlagen, GDPR m m. Du har lätt för att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Att självständigt genomföra utbildningsinsatser för medarbetare är något du är trygg och van vid. Vi tror också att du är en god arbetskamrat och har lätt för att samarbeta, både med personer inom enheten och med angränsande verksamhetsområden. Du erbjuds Som medarbetare hos oss är du med och bygger upp och bidrar till utvecklingen i en ny organisation som blickar framåt. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka både processer och arbetssätt. Du ingår i en enhet som leder och utvecklar kommunens informationsförvaltning - informationshantering, informationssäkerhet, registratur och kommunarkiv. Som medarbetare i Botkyrka kommun erbjuder vi dig ett antal förmåner utöver din individuella lön.

Arbetsplatsen


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Caspar Almalander, Enhetschef arkiv och registratur

Mobil: 070-2097191


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-02-12

Ange referensnummer: A844388


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter 08-530 610 00

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018