Stäng meddelande

Rikstens skola söker en biträdande rektor


Arbetsuppgifter

Skolledningen på Rikstens skola består av två biträdande rektorer och en rektor. Den biträdande rektor som vi söker kommer att ha ansvar för åk 7-9, och en kommunövergripande undervisningsgrupp. Den kommunövergripande gruppen är en skola med behandling, ett samarbete med Socialtjänsten i Botkyrka. Dina arbetsuppgifter är att leda och utveckla arbetet på skolan tillsammans med övrig skolledning. Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, skolsköterska, skolpsykolog och två specialpedagoger. Du kommer också att ha ansvar för uppföljning och bevakning av skolans och elevers resultat. Tjänsten har funnits i ett år, det innebär att du kommer att ha stora möjligheter att själv påverka både skolans arbete och tjänstens utformning. Vi förväntar oss att du är kreativ, kan ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter. Du tycker om samarbete och struktur, men kan improvisera. Du behöver också ha en utvecklad samordningsförmåga och kunna skapa engagemang.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk grundutbildning på högskolenivå. Det är också meriterande om du har någon form av ledarskapsutbildning. Du har arbetat i skola några år, och har idéer om hur man kan utveckla en komplex verksamhet. Det är meriterande, men inget krav, om du haft ledningsuppdrag tidigare.

Arbetsplatsen

Rikstens skola är en relativt nybyggd skola som ligger i Rikstens Friluftsstad, Tullinge. Skolan har härliga lokaler och är luftig och fräsch. Vi öppnade ht 2013 och är i år fullt utbyggda, med en verksamhet från förskoleklass upp till år 9. Till höstterminsstarten 2019 kommer vi vara en F-9-skola med c:a 760 elever och c:a 100 anställda. Rikstens skola är en skola där nya idéer och engagemang uppskattas på alla nivåer. Våra elever är ambitiösa och likaväl som vi har höga förväntningar på dem, har de höga förväntningar på oss. Hos oss finns engagerade medarbetare som arbetar för att skapa kvalitativ undervisning och trygghet för våra elever. Vi lägger stor vikt vid god arbetsro, tydliga strukturer och ett gemensamt förhållningssätt gentemot våra elever. Vi satsar på tidig läsning, ett språkutvecklande arbetssätt och våra elever träffar på engelska redan i förskoleklass. Rikstens skola har en väl fungerande elevhälsa där skolledning, skolhälsovård och specialpedagoger samarbetar tätt med skolans övriga pedagoger. Vi har 5 arbetslag på skolan och det lag man tillhör utgör ett stort stöd för den enskilde pedagogen. Vår skola ligger granne med Lida Friluftsområde och vi är ofta ute med vår verksamhet. Rubriken i vår vision är: "Rikstens skola- nyfikenhet, trygghet, glädje Var den du är-bli den du vill!"


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-05 eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Ulf Linder, Rektor

Telefon: 072 586 63 70

E-post: ulf.linder@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-05-19

Ange referensnummer: A874313


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018