Stäng meddelande

Önskar ett spännande och utmanande jobb? Botkyrka söker vik. enhetschef till ekonomiskt bistånd


Arbetsuppgifter

Enheten för ekonomiskt bistånd i Botkyrka består av fyra sektioner: två utredningsgrupper och två sysselsättningsgrupper. Enheten svarar även för budget- och skuldrådgivning, vräkningsförebyggande arbete samt utredningsarbete kring våld i nära relationer. På enheten arbetar ca 70 personer och vi söker nu en enhetschef till en av utredningsgrupperna. Vi erbjuder dig en spännande och dynamisk arbetsplats där du kommer arbeta med utveckling av vår verksamhet, dig själv och ditt ledarskap. Som enhetschef leder och fördelar du också det dagliga arbetet för femtontalet medarbetare samt ansvarar för budget och personalfrågor. Du ingår även i en ledningsgrupp bestående av fyra enhetschefer och en verksamhetschef, och som målmedvetet arbetar för att föra enheten framåt och skapa en försörjningsstödsenhet i tiden.

Kvalifikationer

Vi söker en examinerad socionom, med stort intresse av ekonomiskt bistånd, en av socialtjänstens kärnverksamheter! Du får gärna ha flera års arbetslivserfarenhet inom hela fältet socialt arbete inkl. närliggande områden. Du är en trygg och naturlig ledare som har en klar uppfattning om vad du vill med ditt ledarskap. Du är entusiasmerande och har en god förmåga och vana av att leda andra. Du vill att dina medarbetare ska utvecklas och därför stärker dem i deras roll som handläggare. Du har modet och självinsikten att våga försöka och att våga misslyckas. Du är en i grunden positiv person som ser utmaningar som möjligheter. Du förstår vikten av att sprida arbetsglädje för att vi tillsammans ska få en rolig och konstruktiv arbetsmiljö.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun med sina nära 90 000 invånare är en kommun som låter tala om sig! Stora kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar samt ett expansivt näringsliv. Detta i kombination med en ung och internationell befolkning gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun öppen för nytänkare. Vi drivs av en nybyggaranda där kreativitet, mod och energi utgör grunden. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Vi är ca 400 personer inom socialförvaltningen och vi arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor. Vi är mitt uppe i ett omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen. Vill du vara med på vår resa? Nu söker socialförvaltningen en vikarierande enhetschef med driv och patos för att ansvara över enheten för ekonomiskt bistånd.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: vikariat 1 april – 30 sep 2019

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Greta Lund Jonsson, Verksamhetschef

Telefon: 08-530 61576


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-02-20

Ange referensnummer: SN/2019:95


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018