Stäng meddelande

Socialsekreterare till mottagning vuxen


Arbetsuppgifter

Att jobba i Vuxen mottaget innebär att du är den första personen som medborgarna möter vid ansökan om bistånd. Arbetet är varierat och uppgifterna växlar från dag till dag. I mottagningen kommer du att utreda ansökningar om ekonomiskt bistånd i första hand. På mottagningsenheten handlägger vi ansökningar och anmälningar inom området försörjningsstöd, beroende och psykisk ohälsa. Vi har så att säga en väg in för våra medborgare som inte redan har en kontakt med socialförvaltningen. Huvudsakliga övergripande arbetsuppgifter i Vuxen mottaget är: -Bedöma rätten till ekonomiskt bistånd och då ingår att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning och regler, och våra egna riktlinjer - Ta emot och bedöma ansökningar och anmälningar gällande vuxna personers behov av insatser utifrån missbruk/beroende och psykisk ohälsa. -Motivera till förändring. -Handlägga process enligt LUS (lagen om utskrivningsklara från slutenvård) -Samverka med interna och externa samarbetspartners

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig utbildning. Du ska ha tidigare erfarenhet av myndighetsutövning kring ekonomiskt bistånd, och meriterande är om du arbetat med ekonomiskt bistånd i mottagningsgrupp. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Du är stabil och kan hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är också god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller dokumentation och administration, och personliga möten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun växer och samhället förändras och därför omorganiserar vi socialförvaltningen för att bättre möta medborgarnas behov. Våra ambitioner är höga. Vi river stuprören och lämnar den klassiska beställar-/utförarmodellen och ersätter den med nytänkande teamarbete med medborgaren i fokus. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Det är vår gemensamma värdegrund i Botkyrka kommun som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Varför ska du arbeta i Botkyrka kommun? Vi är en av landets mest spännande arbetsgivare! Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att implementera en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan. Medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete! Du får möjlighet att vara med och forma framtidens socialtjänst. I Vuxen mottaget jobbar 13 socialsekreterare samt två 1:e socialsekreterare samt administratörer/receptionist och en enhetschef. På enheten har vi specialistkompetens inom beroende, socialpsykiatri samt ekonomiskt bistånd. Vårt kontor ligger centralt i Tumba.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 01-09-2019

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Per Klint, Enhetschef

Telefon: 0708 86 15 92


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-06-21

Ange referensnummer: SN/2019:287


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019