Störningsinformation:
Delar av e-tjänsterna som rör bygglov och kartbeställningar fungerar inte på grund av tekniskt fel
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Frida är en återvändare

Frida Petersson är utvecklingsledare inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Frida Petersson är sociom med gedigen erfarenhet och Botkyrka kommun har varit en del av hennes karriär ända sedan början av 2000-talet.

Frida Petersson arbetar som utvecklingsledare på vård- och omsorgsförvaltningen i Botkyrka kommun. Botkyrka är långt ifrån nytt för Frida, som återvände efter en tid som beställarchef i en annan kommun.

– Det finns en speciell känsla i Botkyrka. Här händer det spännande saker och det finns ett ständigt pågående utvecklingsarbete. När jag lämnade mitt senaste jobb i Botkyrka för att arbeta i en annan kommun tänkte jag att det är nog inte sista gången jag jobbar här. Det känns roligt att vara tillbaka idag, säger Frida Petersson.

Bakgrund som biståndshandläggare

Botkyrka kommun har varit en del av Fridas yrkesliv ända från början av 2000-talet. Efter socionomexamen började hon jobba som verksamhetsutvecklare på vård- och omsorgsboenden i Botkyrka. En tid senare gick hon över till myndighetsutövningen där hon jobbade som biståndshandläggare och senior handläggare/sektionsledare. Frida har också jobbat som biståndshandläggare och som beställarchef i andra kommuner.

Förvaltningsövergripande kvalitetsfrågor

Det är alltså med en gedigen erfarenhet från äldreomsorgen och från olika verksamheter som Frida nu gått in i en ny roll som utvecklingsledare i Botkyrka kommun. I Fridas tjänst som utvecklingsledare ingår bland annat att jobba strategiskt och förvaltningsövergripande med kvalitetsfrågor, ge stöd till förvaltningens chefer i det systematiska kvalitetsarbetet genom framtagning av arbetssätt och riktlinjer för förbättring och utveckling. I rollen ingår även att följa upp och analysera verksamhetens resultat, finnas med i projektarbeten som specialist och ha egna utredningsuppdrag.

–Det jag gillar med min roll idag är att få vara en del i ett team med kollegor som arbetar med liknande frågor och att det är ett uppdrag med stor variation; alltifrån att utreda avvikelser som Lex Sarah till utrednings- och utvecklingsarbete. I Botkyrka kommun har du verkligen en möjlighet att utvecklas som socionom. Det finns många spännande projekt och uppdrag där du som medarbetare har möjlighet att bidra, påverka och förändra.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 november 2019
Näringsliv & arbete