Stäng meddelande

Botkyrka konsthall/X:et museet

I Botkyrka konsthall finns utställningar och föreläsningar att ansluta till – men också ett ateljéprogram där du under flera månader kan fördjupa dig i ett forskningsprojekt eller bara besöka de konstnärer som verkar på plats i Botkyrka.

Fittja där ateljéprogrammet Residence Botkyrka finns. Vi ger dig en unik möjlighet att ta del av nyproducerade konstverk av några av Sveriges och världens mest intressanta konstnärer. Vi bidrar också till planeringen av Botkyrka genom samarbeten med samhällsbyggnadsförvaltningen och Mångkulturellt centrum. Många av våra gästande konstnärer realiserar offentliga konstverk runt om i Botkyrka, konstverk som vill utmana vad som är möjligt att gestalta i det offentliga rummet. Vi utmanar också utställningsformen som idé, inte minst genom att låta den konstnärliga processen stå fokus.

Våra curatorer och pedagoger finns tillgängliga för att diskutera gemensamma projekt eller specifika frågor inom samtidskonsten. Kanske har du en idé kring en workshop som du skulle vilja delta i eller tips om en konstnär eller arkitekt du gärna skulle vilja höra just hos oss? På vår hemsida kommer du att kunna följa de konstnärer som verkar genom Residence Botkyrka och Botkyrka konsthall.

Xet-museet ligger i Botkyrka konsthall och visar målningar, skisser och föremål av Sven Xet Erixson. Sven Xet Erixson (1899-1970) är en av de mest kända modernisterna i svensk konsthistoria. Xet-museet har byggts upp i nära samarbete mellan det ideella Xet-sällskapet och Botkyrka kommun sedan 1986. I samarbete med Kungl. Konstakademin delas ett stipendium årligen ut ur Sven Erixsons minnesfond till en ung konstnär som verkar i Xets anda.

Läs mer om Botkyrka konsthall/X:et museet underst på sidan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 november 2017
Näringsliv & arbete