Stäng meddelande

Xenter Botkyrka

Xenter är en specialenhet för utbildning i Botkyrka kommun med utbildningar för alla åldrar inom media, finans och grafisk produktion.

Stort utbud av utbildningar

På yrkeshögskolenivå (YH) driver Xenter utbildningarna: Livesändningsspecialist, Skylt- och storbildsproducent, Trycksaksproducent, Rådgivare inom bank och finans, Försäkringssäljare, Redovisningsekonom, Samordnare – brottsprevention och säkerhet.

 

Xenter erbjuder också gymnasieutbildningar inom Film/TV, Foto, Radio och ljuddesign, och Bild och form - animation i samverkan med Tumba gymnasium. Xenters verksamhet rymmer också kultur- och mediepedagogisk verksamhet för lärare och elever på grundskola och förskola med fokus på läroprocesser som innefattar inslag av exempelvis film, radio, foto och animation.

Xenter har stora produktionslokaler för film-, foto-, TV- och ljudproduktion samt ett eget tryckeri med bland annat en fyrfärgstryckpress och 3D-skrivare för en framtidsinriktad grafisk produktion. Xenter arbetar även med näringslivsanpassade aktiviteter och utveckling av pedagogiska modeller och teknik.

Fotograf: Kamilla Kraczkowski

Dynamisk plats för möten och för konferenser

På Xenter är det många kommunala och privata företag och organisationer som använder de föreläsningssalar, och konferenslokaler som finns. Receptionen och restaurangen ger besökarna den service som behövs för att skapa ett lyckat möte. I huset sitter även ett flertal företag – främst med IT- och medieinriktning.

Läs mer om Xenter underst på sidan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2018
Näringsliv & arbete