Stäng meddelande

The Good Talents Botkyrka hjälper unga att ta makten över sitt liv och sina idéer

The Good Talents Botkyrka är ett ledarskapsprogram som identifierar, stärker och lyfter unga talanger i Botkyrka.

Människor hoppar på äng

Programmet riktar sig till tjejer och killar mellan 15 och 25 år. Det är en plattform och språngbräda för unga ledare och entreprenörer som vill utvecklas, få utlopp för sin kreativitet och sina idéer och som vill vända problem till lösningar.

I programmet skapar deltagarna egna projekt- och affärsidéer som löser någon av Botkyrkas hållbarhetsutmaningar: att skapa arbete för alla, få fler att känna sig hemma i Botkyrka, fixa de bästa skolorna, bli klimatneutrala, att alla är friska och mår bra och har förtroende för varandra och för demokratin.

Unga som genomgår programmet får en ökad tilltro till sin egen potential och kapacitet att ta makt över sitt liv och sin framtid.

Nu kan du ansöka till höstens program 2019

Du anmäler dig genom att fylla i anmälan här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Programmet startar med en utbildningshelg i mitten av september och pågår under totalt fem helger under hösten. Du bjuds på frukost, lunch och fika under helgerna.

Vad lär du dig?

The Good Talents Botkyrka erbjuder en skarp utbildning i personligt ledarskap, entreprenörskap, grupprocesser, kreativitet, idéutveckling, projektledning, affärsutveckling samt kommunikation.

Genom programmet får du en ökad förståelse för hållbar utveckling på global såväl som lokal nivå. Du får inblick i de utmaningar samhället står inför och hur du själv kan skapa lösningar lokalt. Du får även en fördjupad förståelse för samhällsentreprenörskap som metod att driva förändring, det vill säga hur du kan utveckla en idé som löser en utmaning samtidigt som du tjänar pengar på den. Du träffar nya vänner från andra delar av kommunen och knyter betydelsefulla kontakter inom näringslivet, civilsamhället och den offentliga sektorn.

I utbildningen får du som deltagare en ökad förståelse för din framtida yrkesbana samt kännedom om nya möjligheter i och runt Botkyrka. The Good Talents Botkyrka banar vägen för ungas intåg på arbetsmarknaden genom att inspirera till utforskandet av nya vägar till nya jobb, samt möjligheten att skapa sitt eget arbete.

The Good Talents Botkyrka löper över ett år

The Good Talents Botkyrka pågår under ett spännande år, med fem helgträffar under hösten, och ett mentorskapsprogram under våren. Den femte helgträffen består av en intensiv och utmanande 48-timmarstävling där ett vinnarlag utses av en jury och vinner 10 000 kronor.

Se filmerna om The Good Talents Botkyrka

The Good Talents Botkyrka arrangeras av Botkyrka kommun och genomförs av The Good Talents med stöd av Allmänna Arvsfonden.

Sagt från The Good Talents Botkyrka:

- Deltagare:

“Det här är en sån rolig kontrast till skolan, jag får jobba kreativt och i verkligheten…”

- Mentor:

“Nu kan man dö lugn. Nu vet jag att det finns sådana som tar över och utvecklar den här världen.”

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 maj 2019
Näringsliv & arbete