Stäng meddelande

Upphandling av hemtjänst enligt LOU


Botkyrka kommun vill ge medborgare med hemtjänst ökad möjlighet att påverka sin vardag och omsorg. I mars upphandlar vi externa utförare av hemtjänst, som på sikt får del av hälften av Botkyrkas hemtjänst.

Vill du etablera dig på en ny marknad, växa hållbart och ge omsorg med kvalitet till våra medborgare? Vi söker nu externa utförare (privata företag eller ideella organisation) som vill vara med och bygga upp ökad valmöjlighet för våra medborgare.

Du garanteras en andel av utrymmet

I Botkyrkas modell för ökad valmöjlighet får du som utförare möjlighet att växa långsiktigt och kontrollerat. Från start garanteras du en viss andel av den totala hemtjänstvolymen, och ditt utrymme kommer att växa med tiden. På sikt ska externa utförare leverera hälften av Botkyrkas hemtjänst.

Fyra externa utförare för två geografiska områden

Botkyrka delas in i två geografiska områden med totalt fyra externa utförare per område. Du har möjlighet att söka som utförare för båda områdena. Botkyrka kommun vill att medborgarna ska känna sig trygga med omsorgen: alla utförare ska ge hemtjänst med samma kvalitet.

Upphandlingen sker enligt LOU vid ett tillfälle i mars 2020, upphandlingen annonseras på sedvanligt sätt. I januari 2021 ska valmöjligheterna vara igång.

Mer information

Peter Norén, upphandlingschef
070-2345705
peter.noren@botkyrka.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 mars 2020
Näringsliv & arbete