Öppna mobilmenyn

Tre av våra tillväxtraketer – ständigt på väg mot nya mål

Det är många bolag som gjort att Botkyrka även i år är Stockholms bästa tillväxtkommun. Vi har träffat tre av dem.

 • Lestra Entreprenad AB

  Vilka är nycklarna till en sanslös tillväxtresa? För Lestra Entreprenad handlar det om tre saker. Våga sätta höga mål. Var bäst på att veta när du själv inte är bäst. Undvik nej-sägare. Ett fjärde? Låt 20-åringen bli vd.

 • Loviseberg presseri AB/Råsaft

  Att Loviseberg presseri var en av Botkyrka kommuns tillväxtraketer förra året är i och för sig trevligt. Men vd Karl Hansson tittar hellre framåt. Målen höjs för varje dag som går. Om tre, fyra år ska vi ha dubblat omsättningen. Minst.

 • SurÅdeg

  Med en omsättningsökning på hela 73 procent och ökning från två till 18 anställda blev det minst sagt ett raketår för SurÅdeg i Norsborg förra året. Vi har tagit innerstadskvaliteten till förorten, säger Peter Green, vd.

Så utses vinnaren av Bästa Tillväxt

Utmärkelsen Bästa Tillväxt delas ut av varje år av Syna som är Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag. Syna granskar alla svenska aktiebolags bokslut. De tittar på resultatet mellande två senaste boksluten.

Vinnare i varje län blir den kommun som har störst andel företag som:

 • ökar sin omsättning
 • går med vinst
 • nyanställer

Ta del av Näringslivsnytt

Vill du prenumerera på näringslivsnytt? Fyll i namn och e-post i formuläret så landar nyhetsbrevet i din mejlinkorg.

Prenumerera på Näringslivsnytt

Du som prenumererar på näringslivsnytt finns med i Botkyrka kommuns företagsregister. Vi som sparar prenumerantlistan har ett ansvar att aldrig sprida dina personuppgifter till någon annan part. Du har rätt att när som helst begära att adressen tas bort ur vår utskickslista. Kontakta oss då via e-post på foretag@botkyrka.se.