Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

"Nyföretagarcentrum hjälpte mig att starta företag på riktigt"

03 december 2021

Näringsliv och företag

Bild på Pia Hedenblad, Årets företagare 2021

Pia Hedenblad fick hjälp att göra en affärsplan och gick utbildningar via Nyföretagarcentrum. Dessutom fick hon en mentor under ett år.

Pia Hedenblad hoppade av jobbet i it­-branschen för att satsa på sin dröm och startade egna firman Hedenblads Trädgård & Design. Nu har hon blivit utnämnd till Årets nyföretagare av Nyföretagarcentrum.

Vad fick dig att våga?

– Jag hade drömt om det länge, men tänkte att barnen var för små. Men sedan kände jag ”nej, jag vill göra det här innan det är för sent!”. Då startade jag företag som bisyssla medan jag utbildade mig till trädgårdsarkitekt.

Hur kom du igång?

– Jag fick tips om Nyföretagar­centrum i Botkyrka och bokade in mig på rådgivning. Där fick jag hjälp att göra en affärsplan och gick utbildningar. Under ett år fick jag dessutom möjligheten att få en mentor. Det var fantastiskt! Det gjorde att jag 2018 – 2019 kunde starta företag på riktigt och utveckla det till att bli något jag kunde leva på. Jag kom igång snabbare än om jag hade gjort det på egen hand.

Tips till andra som drömmer?

– Våga ta hjälp! Förutom Nyföretagar­centrum har bland annat Skatte­verket tillsammans med Bolagsverket och andra myndigheter jättebra introduktionsdagar. Ta hjälp med det du är osäker på och lägg kraft på det du är bra på.

Vill du också ha hjälp att starta eget företag? Besök Nyföretagarcentrums webbplats.

Andra har även läst