Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

UF-företagaren Victoria sålde sin magnetreflex till prinsen

03 december 2021

Näringsliv och företag

Prins Daniel står i ett klassrum till vänster på bilden och Victoria Högberg, som går barn- och fritidsprogrammet på Skyttbrinks gymnasium, syns i en infälld bild till höger. Foto: Oscar Omne.

Prins Daniels Fellowship inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Victoria Högberg driver ett UF-företag och har kommit på idén om en reflex som gör det lättare att synas i mörkret. Foto: Oscar Omne.

Victoria Högberg som driver UF-företaget Readyreflex var en av de ungdommar och entrepenörer som fick träffa Prins Daniel och hans Fellowship när de nyligen besökte Botkyrka.

Förmiddagen fokuserade på ungt företagande. Ett samtal på Tumbascenen med superentreprenörerna Gunilla von Platen, Jessica Löfström och Adam Aljaraid inledde dagen. Elever från från Skyttbrinks, Tumba, Tullinge och S:t Botvids gymnasier hade sedan rundabordssamtal med prinsen.

En av ungdomarna som var med i dessa samtal var Victoria Högberg som går sista året av barn- och fritidsprogrammet på Skyttbrinks gymnasium. Hon driver tillsammans med fyra andra elever ett UF-företag som säljer en magnetreflex som gör det lättare att synas i mörkret.

– Det är faktiskt jag som kom på idén. Jag satt med min pappa och farbror, vi pratade om reflexer och jag såg en magnet på kylskåpet, säger Victoria.

Sålde sin produkt till prinsen

Reflexen sätts alltså fast med magneter. En magnet sätts på insidan av till exempel en jacka, och en sitter på reflexen. Victoria driver företaget tillsammans med fyra andra elever och hon har sett fram emot Prins Daniels besök.

Det var fantastiskt och otroligt givande att få vara med och träffa Prinsen och entrepenörerna. Och prinsen beställde själv 10 reflexer!

– Det var fantastiskt och otroligt givande att få vara med och träffa Prinsen och entrepenörerna. Jag fick tips, råd och en spark i rätt riktning. Och prinsen beställde själv 10 reflexer!

Lokala entreprenörer berättade om sin företagsresa

Lunch med lokala entreprenörer som sitter ner runt ett bord med Prins Daniel. Kommunalrådet Ebba Östlin (S) står upp och hälsar välkommen. Foto: Oscar Omne.

Kommunalrådet Ebba Östlin (S) hälsade välkommen till lunchen med lokala entreprenörer. Företaget Bosphorus stod som värd tillsammans med Botkyrka kommun. Foto: Oscar Omne.

Efter skolbesöket åkte Prins Daniels Fellowship vidare till företaget Bosphorus för lunch. Bosphorus är pionjärer inom färdiglagad medelhavsmat. Under lunchen berättade lokala företagare om sin företagarresa: Saleh Karrani om Miljonbemanning, Serdar Öztenar om Bosphorus, Ingela Lundstedt om Fogutek, Michael Treschow om Tillväxt Botkyrka och Anneli Markgren om DeLaval.

Väldigt trevligt initiativ av kommunen att lyfta företagsamheten, speciellt för unga där det finns ett stort engagemang.

Ingela Lundstedt, VD för Fogutek:

– Det var jättetrevligt på Bosphorus. Väldigt trevligt initiativ av kommunen att lyfta företagsamheten, speciellt för unga där det finns ett stort engagemang. Det är också värdefullt och stimulerande att lyssna på hur andra företag har det.

Efter lunchen följde ett studiebesök på kulturklustret Subtopia i Alby där eldsjälar och entreprenörer som The Good Talents, Changers Hub och D.I.T berättade om sina insatser för att inspirera ungdomar att bli entreprenörer.

Initiativtagare till besöket som ägde rum den 29 november är Liv Lindman, programansvarig för barn- och fritidsprogrammet på Skyttbrinks gymnasium.

Entreprenörerna Gunilla von Platen, Jessica Löfström och Adam Aljaraida sitter tillsammans med Prins Daniel och Leo Razzak på Tumbascenen. Entreprenörerna berättade om sig själva och den resa de gjort som företagare. Publiken bestod av elever från Botkyrkas gymnasieskolor. Foto Oscar Omne.

Ett panelsamtal ägde rum på Tumbascenen och modererades av Leo Razzak som själv varit elev på Tumba gymnasium. Foto: Oscar Omne.

Panelsamtal med superentrepenörer

Entreprenörerna Gunilla von Platen, Jessica Löfström och Adam Aljaraida berättade om sig själva och den resa de gjort som företagare. Prinsen och entreprenörerna delade generöst med sig av goda råd till eleverna Publiken bestod av elever från Botkyrkas gymnasieskolor.

Victoria Högberg och andra gymnasieelever sitter vid ett bord och samtalar. Prins Daniel står bredvid, till vänster på bilden. Foto: Oscar Omne.

Victoria Högberg och andra gymnasieelever deltog i rundabordssamtal tillsammans med Prins Daniel. Foto: Oscar Omne.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. Syftet är att inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship här:

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Läs mer om Ung Företagssamhet här:

Andra har även läst