Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Miljonbemanning fick medalj av prinsen

Anna Careborg, publisher på SvD, HKH prins Daniel, Shafik Muwanga, Ali Khalil, Saleh Karrani och Tony Elofsson, Carnegies vd, under prisutdelningen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Foto: Ari Luostarinen.

Anna Careborg, publisher på SvD, HKH prins Daniel, Shafik Muwanga, Ali Khalil, Saleh Karrani och Tony Elofsson, Carnegies vd, under prisutdelningen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Foto: Ari Luostarinen.

31 maj 2023

Näringsliv och företag

Ett stort grattis till Botkyrkaföretaget Miljonbemanning som tilldelats SvD Affärsbragd 2023. Medaljen räcktes över av prins Daniel.

– Man blir mållös. Det är en enormt hedersam utmärkelse och det betyder så mycket för oss. Och jag tror att det betyder mycket även för andra som kämpar med att bygga upp sitt lilla entreprenörskap och företag här i Botkyrka. Jag hoppas att det inspirerar andra att våga tro på sig själva och att köra, säger vd:n Ali Khalil.

”En imponerade bragd”

Miljonbemanning är ett bemanningsföretag med rötterna i Alby som grundats av Saleh Karrani, Ali Khalil och Shafik Muwanga. Deras mål är att göra samhället till en bättre plats för oss alla. Juryns motivering lyder så här:

”Genom att leta efter talangerna på platser som valts bort av andra startade de en entreprenörsresa som är en på miljonen. På vägen har de bidragit till att lösa ett av samhällets akuta problem. En imponerande bragd, och ett sant bevis på entreprenörskapets starka kraft.”

”De har gjort ett fantastiskt arbete”

Så här säger kommunstyrelsens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz (S) om att Miljonbemanning fått priset:

– Det är ytterligare ett exempel på hur några från Botkyrka gör Botkyrka till en bättre plats att bo, leva och verka på. Det som de har gjort i Alby är fantastiskt för den stadsdelen, men också för Botkyrka och hela Stockholmsregionen.

Botkyrka i topp när det gäller tillväxt

Miljonbemanning grundades 2012 och har liksom många andra företag i Botkyrka haft en stark tillväxt. För sjunde året i rad hamnade Botkyrka på prispallen som bland de tre bästa tillväxtkommunerna i Stockholms län 2022.

­– Det är imponerande att se den kontinuerligt höga tillväxt som företagen i Botkyrka uppvisar. Eftersom detta sker år efter år, är det ett kvitto på att vi har skickliga företagare i vår kommun, något jag är mycket tacksam för. Resultatet blir ju fler arbetstillfällen som bidrar till möjligheter och livschanser för människor, säger näringslivschef Martin Andaloussi.

Botkyrkas företagare är alltmer nöjda med kommunen

En viktig faktor för företagsklimatet i Botkyrka är hur företagarna upplever den service de får av kommunen. Den senaste mätningen som presenterades av Sveriges kommuner och regioner (SKR) visar att Botkyrkas företagare ger kommunen ett högt betyg inom samtliga områden.

Läs mer om mätningen här.

Bilden visar en vision för framtidens Södra Porten med vy från Botkyrkabacken. Illustration: Amanda Wahlén, Sweco.

Bilden visar en vision för framtidens Södra Porten med vy från Botkyrkabacken. Illustration: Amanda Wahlén, Sweco.

Södra porten – här börjar det nya Stockholm

Södra Porten är den naturliga entrén söderifrån till Storstockholms expansiva marknad med såväl E4:an som tunnelbana, Förbifart Stockholm och den kommande Södertörnsleden runt hörnet. Här skapar vi nu ett arbetsområde för företag som vill utvecklas genom att tänka både nytt och rätt från start, och där hållbarhet och smarta lösningar står i fokus.

Läs mer på södraporten.com

Andra har även läst