Öppna mobilmenyn

Nyhet

Storvretskolan startar fotbollsprofil i samarbete med Tumba fotboll

Storvretskolan startar fotbollsprofil i samarbete med Tumba fotboll

11 juni 2020

Skola och förskola

Det finns ett stort fotbollsintresse bland elever och pedagoger på Storvretskolan. Det bygger skolledningen nu vidare på genom att starta en fotbollsprofil för elever som vill utvecklas och spela mer fotboll. Fotbollsprofilen blir unik bland Botkyrkas skolor och ska drivas i samarbete med Tumba fotboll. Alla ungdomar mellan 10‑16 år som idag är aktiva fotbollsspelare är välkomna att söka den nya profilen.

– Skolan har på kort tid utvecklats till en skola med ordning, reda och studiero. Vi har hög trivsel och fin stämning. Nu satsar vi på att kombinera elevernas intressen med studierna. Vi tror att det ökar elevernas trivsel ytterligare och därmed även deras motivation för skolarbetet, säger skolans rektorer Lillemor Bergquist och Susanne Norman.

Skolan arbetar efter Stockholms Fotbollförbunds (StFF:s) riktlinjer och lägger upp en studieplan som följer deras väl beprövade metoder. Till sin hjälp har skolan anställt åtta instruktörer med lång fotbollserfarenhet och utbildning i ryggen.

– Vi siktar mot toppen och vill inom två år nå StFF:s högsta certifieringsnivå på tre stjärnor. Det kommer att krävas hårt arbete men vi har goda förutsättningar genom bra pedagoger och tränare, en stor inomhushall och två fantastiska konstgräsplaner som gör det möjligt att utöva fotboll året om, säger skolans rektorer Lillemor Bergquist och Susanne Norman.

Eleverna som går fotbollsprofilen kommer inte att gå i särskilda klasser utan genomför egna fotbollsträningar utanför klassens vanliga skolarbete. De yngre tränar en gång och de äldre elever två gånger i veckan.

Andra elever på skolan kommer också att kunna ta del av fotbollsaktiviteter på skolan. Redan nu planeras för lunch- och rastfotboll samt ”fotboll för alla” under eftermiddagen. Det kommer även att finnas möjlighet för elever från Skogsbacksskolan att gå på fotbollsfritids. Ambitionen med satsningen är att Storvretskolan ska vara huvudalternativet för alla fotbollsintresserade tjejer och killar i Tumba och Botkyrka.

Om man vill gå på skolans fotbollsprofil redan i höst går det att höra av sig och anmäla intresse. Fotbollsintresset är stort på skolan men det finns fortfarande platser kvar för intresserade elever. Inför första året finns inga särskilda intagningskrav förutom att man ska spela fotboll i någon klubb på fritiden. Man behöver inte heller särskilda studiemeriter men för att behålla sin plats ska man delta och göra sitt bästa i samtliga skolämnen.

Intresserade vårdnadshavare och elever kommer att få mer information om skolan och fotbollsprofilen vid ett informationsmöte tisdagen den 16 juni kl 16.30–18.00.