Öppna mobilmenyn

Nyhet

Stor satsning: Unga i Botkyrka får mer att göra i sommar

Alby Cricket Club är en av de föreningar som anordnar sommarlovsaktiviteter.

12 juni 2020

Uppleva och göra

Botkyrka kommun tillför två och en halv miljoner kronor extra för att möjliggöra fler aktiviteter för ungdomar under sommaren. Dans i Tumba, spontanfotboll i Fittja och sommarkollo i Riksten. Det är bara några saker föreningslivet erbjuder som kommunen nu går in och stöttar. Dessutom hålls fritidsverksamheterna öppna under hela sommaren.

– Coronapandemin gör detta till en väldigt speciell sommar med många restriktioner, men för Botkyrkaborna ska det finnas förutsättningar att få en väldigt bra sommar. Vi har därför avsatt två och en halv miljon för att det ska finnas mer att göra för barn och ungdomar i sommar. Pengarna möjliggör att föreningslivet kan göra mer och att fritidsgårdar och fritidsklubbar kan hållas öppna hela sommaren, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande.

Trots att det statliga sommarlovsstödet upphört har Botkyrka kommun alltså kunnat arrangera fler aktiviteter än tidigare. Det beror på att kommunen själva har resurssatt medel utifrån analysen att många fler Botkyrkabor är hemma på grund av Coronapandemin. Till dessa satsningar kommer kommunens fleråriga investeringar på upprustningar av utegym och strandbad som blir viktiga aktivitetsytor för Botkyrkaborna i sommar.


Både aktiviteterna för unga och våra fantastiska sommarplatser som finns att besöka i Botkyrka samlar vi under parollen Botkyrka <3 sommar. I en stor guide kommer det finnas något för alla, även med de restriktioner som finns.


– Vi hoppas såklart att alla respekterar restriktionerna för att hålla smittan borta, det gäller inte minst på badplatser och i andra offentliga miljöer. Lyckas vi med det, har vi förutsättningar att både skapa en minnesvärd sommar och ha en bra start på hösten. Det kan vi göra tillsammans, vi Botkyrkabor, föreningar och företag, säger Ebba Östlin.