Öppna mobilmenyn

Nyhet

Helena Hellström blir ny kultur- och fritidsdirektör

Mörkhårig kvinna fotograferad utomhus ler mot kameran.

Helena Hellström kommer närmast från Södertälje kommun där hon varit tf Kultur- och fritidschef.

03 juli 2020

Kommun och politik

Helena Hellströn blir ny kultur- och fritidsdirektör i Botkyrka kommun. Hon tillträder tjänsten den 1 augusti.

Grattis till det nya jobbet Helena!

– Tack!

Kan du berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare?

– Jag har en bakgrund som konsthantverkare och hade under många år en konstnärlig verksamhet. Efter ett par år som lärare på Konstfack (högskola för konst, design, konsthantverk) och lärarutbildning i Stockholm, blev jag chef där och har sedan dess haft chefsuppdrag inom kultursektorn. Nu senast som tf Kultur- och fritidschef i Södertälje.

Hur känns det att ha fått det här jobbet?

– Det känns fantastiskt roligt! Jag ser verkligen fram emot att lära känna verksamheten, kommunen och alla medarbetare.

Varför blev du intresserad av att jobba i Botkyrka?

– Botkyrka är, liksom Södertälje, en spännande plats med sin rika kultur som skapas av medborgare från världens alla hörn. Det är en enorm tillgång som jag är väldigt angelägen om att ta till vara på och utveckla.

Vad tror du kommer att bli din viktigaste uppgift?

– Att balansera stora behov och många önskemål med en stram ekonomi. Det kräver kloka prioriteringar som gagnar kommunen på lång sikt.

Kan du berätta något om vad du gör på din fritid?

– Jag är en allätare, intresserad av att prova nya saker och fördjupa mig i så mycket jag hinner. Musik, träning och umgänge med familj och vänner tar största delen av min fritid. Min konstnärliga bakgrund är såklart en ständig källa till nya intressanta upptäckter. Däremot skapar jag inte själv numer. Jag är gift och har två döttrar, 17 och 21 år.

Robert Aslan, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, kommenterar nyheten om vår nya kultur- och fritidsdirektör:

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats rekrytera Helena som ny kultur- och fritidsdirektör i Botkyrka. Helenas långa och relevanta erfarenhet inom kultur- och fritidsområdet i kombination med hennes sakkunskap, ledaregenskaper och kommunikativa förmåga skapar bra förutsättningar att stärka både kultur- och fritidsförvaltningen och Botkyrka i stort. Jag ser fram emot vårt samarbete och att få välkomna Helena till oss när hon väl är på plats!

Leif Eriksson, kommundirektör säger så här:

– Jag är oerhört glad över att Helena tackat ja till tjänsten. Hon har en gedigen bakgrund och erfarenhet inom kultur- och fritidsområdet. Helena har dessutom ett stort samhällsengagemang och ett gott ledarskap vilket kommer att säkerställa värde både för våra Botkyrkabor och medarbetare.

Frågor från medier

Kontakta Botkyrka kommuns presstjänst, telefon 08-53062040.