Öppna mobilmenyn

Nyhet

Välkommen till kommunens nya webbplats

31 augusti 2020

Kommun och politik

Nu lanserar vi en ny webbplats för Botkyrka kommun. Vi har förändrat struktur, design och innehåll för att bättre möta dina behov.

– Kommunens verksamhet är bred och det är en utmaning att bygga en webb som möter så pass många behov som våra målgrupper har. Målet är såklart att skapa större nytta för våra användare, säger projektledare Linda Vestin.

Genom förändrad design, struktur och innehåll är förhoppningen att fler ska kunna hitta information och utföra sina ärenden digitalt.

Med hjälp av undersökningar och statistik blev det tydligt att många hade svårt att hitta på tidigare botkyrka.se. Hela 60 procent av innehållet på webbplatsen användes inte alls, vilket betyder att webben inte levde upp till förväntningarna eller behoven hos de som använder den.

För att ta reda på vilka behov besökarna har och hur man beter sig har kommunen använt sig av tjänstedesign.

– Vi har tittat på vad man använder en kommunal webbplats till, och hur man som besökare beter sig. Vi vet att en majoritet av besökarna kommer via en mobil, och ofta via Google. De vill göra allt från att söka förskola till att felanmäla en trasig gatlykta. Vi har tittat på användarnas upplevelse av webbplatsen och anpassat efter det, säger projektledare Linda Vestin.

Webbplatsen lanseras måndag 31 augusti men är inte klar.

– Behoven och beteendena hos de som besöker webben förändras, därför måste webbplatsen också fortsätta göra det. Vi kan aldrig säga att webben är helt klar, vi kommer utvärdera och utveckla allt eftersom, säger Linda Vestin.

Webbplatsen är nu också tillgänglighetsanpassad och lever upp till internationella riktlinjer, vilket bidrar till en bättre användarupplevelse.

Hör av dig!

Har du tankar, synpunkter, frågor eller hittar du inte vad du söker? Hör av dig till oss på webbredaktionen@botkyrka.se.

Ett skärmklipp av startsidan på nya botkyrka.se

Kommunens nya webbplats fokuserar på användarvänlighet och besökarens behov.