Öppna mobilmenyn

Nyhet

Parkhemsgården får sportyta tack vare medborgardialog

04 september 2020

Kommun och politik

En plats för sport och lek utanför fritidsgården Parkhemsgården. Mer att göra för äldre. Och en utredning för att belysa vattentornet. Det är några av de saker som kommer bli verklighet efter att Botkyrkadialogen riktade ljuset mot Tullinge under våren.

 – Vi hade tre mycket välbesökta dialoger i Tullinge under våren. Det kom upp många bra förslag som vi är glada över att vi nu kunnat göra verklighet utav, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S), ordförande Dialogkommissionen.

Till tonerna av Pa Modou Badjie från bandet Panetoz samlades ungdomar på fritidsgården Parkhemsgården i Tullinge tidigt under vårterminen. En sak utmärkte dialogen – många vill ha mer att göra utanför gården. Att kunna spela fotboll, basket och ha möjlighet till andra sportaktiviteter stod högt på önskelistan.

– Vi är otroligt glada att kommunen nu har lyssnat på våra ungdomar och tagit beslutet att införa en allaktivitetsyta på vår gård, säger Alan Edouard, föreståndare på Parkhemsgården som drivs av föreningen Vi unga.

Även fler aktiviteter för äldre var en stor fråga som kom upp under en dialog i Tullinge centrum i februari. Finansiering för detta är också avsatt, och redan i höst börjar samtal tillsammans med målgruppen för att komma fram till vilka aktiviteter som skulle kunna genomföras.

– Det bor många äldre i Tullinge och fler aktiviteter för dem har länge varit uppe på tapeten, därför är det extra kul att Botkyrkadialogen nu kunde möjliggöra det, säger Johanna Mathiasson, områdesstrateg i Tullinge.

Fler beslut som fattades

Dialogkommissionen, den politiska grupp som tar beslut om åtgärder från Botkyrkadialogen, har också avsatt pengar för att undersöka möjligheten att belysa vattentornet i Tullinge.

Mer om Botkyrkadialogen

Botkyrkadialogen är en möjlighet för dig som bor i Botkyrka att prata med dina politiker om saker du vill förbättra i din vardag. Dina förslag fångas upp av en politisk grupp som kallas Dialogkommissionen. Målet med dialogen är att tillsammans göra Botkyrka bättre.

Efter en paus på grund av den rådande coronapandemin sätter Botkyrkadialogen igång igen nu i höst. Då är det Tumba som står på tur. Dialogerna kommer hållas digitalt – håll utkik för mer information på botkyrka.se/botkyrkadialogen

 

Alan Edouard, föreståndare på Parkhemsgården, tillsammans med några barn från gården visar upp platsen där sportytan kommer vara.

Alan Edouard, föreståndare på Parkhemsgården, är glad över att ungdomarna har fått gehör för sina förslag.

Kontakt

Ahmad Azizi, processledare
ahmad.azizi@botkyrka.se
0733807872

För pressfrågor: Elin Aronsson
070-200 93 90