Öppna mobilmenyn

Nyhet

Unga deltog i fler sommarlovsaktiviteter – trots corona

23 september 2020

Uppleva och göra

Sommarlovet blev både lekfullt och händelsefyllt trots coronapandemi. Det visar på vilket fantastiskt engagemang det finns i Botkyrka. Vi vill tacka alla föreningar och medarbetare som gjorde detta möjligt.

–Vi gav aldrig upp och hade fullt upp under hela sommarlovet. Vi hade faktiskt flera barn i år jämfört med alla andra år då flera familjer var hemma i Sverige på grund av corona, säger Azam Khalil från Alby Zalmi Cricket Club.

Dans i Tumba, spontanfotboll i Fittja och sommarkollo i Riksten. Det var bara några saker av vad föreningslivet erbjöd som kommunen stöttade.

Föreningen ViGör arrangerade scenkonstkollo.

–Vi lärde oss mycket av varandra och deltagarna kom från olika skolor och delar av Botkyrka berättar Franziska Deckert, verksamhetsansvarig på ViGör.

Stor extrasatsning på sommaren i år

Kommunen satsade två och en halv miljoner kronor extra för att möjliggöra fler aktiviteter för ungdomar under sommaren.

–Vi vill verkligen ge ett stort tack till alla föreningar som gav Botkyrkas barn ett roligt sommarlov trots pandemin. Det är ovärderligt att det finns så många som engagerar sig för att ge barn och unga en meningsfull fritid, säger kommunstyrlesens ordförande Ebba Östlin.

Kommunens egna verksamheter

Även kommunens egna verksamheter anordnade många aktiviteter. Botkyrka konsthall organiserade konstverkstad med olika teman och badhusen hade simskolor.

Biblioteken hade digitalt skrivarläger, bokklubbar och walk’n’talks.

Lekäventyr och prova på med Cirkus Cirkör, Zirkus Loko Motiv, Tillitsverket och Klotterköket anordnandes.

Dessutom hölls fritidsverksamheterna öppna under hela sommaren.

– Det var en speciell sommar där vi lyckades med att inte ställa in utan att ställa om våra verksamheter så vi kunde genomföra aktiviteter på ett säkert sätt, avslutar Ebba Östlin.

Kul på lovet

På lovsidan hittar du aktiviteter för alla lov, närmast är höstlovet. Lovsidan fylls på med aktiviteter när lovet närmar sig så titta in då och då för att inte missa något kul.

Kul på lovet