Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrka kommun och Region Stockholm driver ungdomsmottagningen tillsammans

28 september 2020

Stöd, omsorg och familj

När kommun och region börjar dela på driften av ungdomsmottagningar tas expertis från båda verksamheterna till vara. För Botkyrkas unga innebär det bland annat ökad tillgänglighet. På grund av förändringen kommer Botkyrka ungdomsmottagning hålla stängt 1 oktober och hänvisar just den dagen till andra ungdomsmottagningar i regionen.

Att kommun och region delar på driften innebär att expertis och viktiga kontaktytor från båda verksamheterna tas tillvara. Inom kommunerna finns ett nära samarbete med skolor, socialtjänst och andra kommunala verksamheter, medan regionen har ett etablerat samarbete med andra vårdgivare inom hälso- och sjukvården.

Ökad tillgänglighet med digitala kontaktvägar
För unga i Botkyrka kommer tillgängligheten att förbättras ytterligare. Ungdomsmottagningarna kommer börja erbjuda chatt och videomöte via appen Alltid öppet, såsom övriga ungdomsmottagningar inom Stockholms läns sjukvårdsområde gör.
Katarina Lindström, verksamhetschef i Botkyrka kommun, ser mycket positivt på det fördjupade samarbetet med Region Stockholm.
– Med den här förändringen får Botkyrkas unga ut ännu mer av sin ungdomsmottagning. Från Botkyrka kommun bidrar vi med vår kompetens och vår samverkan med andra lokala verksamheter, regionen bidrar ytterligare med sitt kunnande och sina kontaktytor, säger Katarina Lindström.

På grund av övergången till den nya driftsformen kommer Botkyrka ungdomsmottagning hålla stängt 1 oktober och hänvisar just den dagen till andra ungdomsmottagningar i regionen, närmast de i Skärholmen och Midsommarkransen.

Ytterligare information

Läs mer om ungdomsmottagningar inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Ungdomsmottagningar i Stockholm

Botkyrka
ungdomsmottagning

Telefon: 08-530 613 57
Måndag till fredag kl. 13-14
Besöksadress: Hallundavägen 26,
Norsborg