Öppna mobilmenyn

Nyhet

Skärpta allmänna råd om corona förlängs till 13 december

19 november 2020

Kommun och politik

Den 29 oktober beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd för alla som vistas inom Stockholms län. Råden gäller till och med den 13 december.

Vård, omsorg och stöd

Inom vård, omsorg och stöd har vi vidtagit åtgärder för att skydda våra medborgare från smittspridning. Samtidigt säkerställer vi att vi kan ge en säker och trygg omsorg samt ett stabilt stöd. Här kan du läsa mer om vad som gäller inom vård, omsorg och stöd.

Kultur- och fritidsverksamhet

Flera av kommunens verksamheter inom kultur och fritid håller stängt tills vidare på grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd.
Här kan du läsa mer om vad som gäller för badhus, fritidsgårdar, bibliotek med mera.

Förskola, skola och vuxenutbildning

Om ditt barn känner förkylningssymptom ska barnet stanna hemma. Annars är barn och ungdomar välkomna till förskola och grundskola även om någon i familjen har symtom eller är konstaterat smittade.

Botkyrka kommuns gymnasieskolor, yrkeshögskolor, yrkesskolor och kommunal vuxenutbildning inklusive SFI har flextider och viss undervisning på distans.

Mer information om vad som gäller inom förskola, skola och vuxenutbildning.

Tips på aktiviteter att göra i coronatider

Det kan kännas tufft men just nu är det superviktigt att vi hjälps åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Här är några tips på vad du kan göra när vi måste hålla distans och inte besöka inomhusmiljöer.

Mer information

Här hittar du mer information om hur Botkyrka kommun arbetar för att minska smittspridningen. Sidan uppdateras löpande.


Du hittar också information på på Folkhälsomyndighetens webbplats

varningstriangel med hjärta inuti

Botkyrka kommun följer utvecklingen noggrant och gör allt vi kan för att stoppa smittspridningen. Du som bor här har en nyckelroll i detta! Tack för att du hjälper till och räddar liv!

Mer information på Region Stockholms webbplats