Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrka kommun och Södertörns högskola i nytt partnerskap

24 november 2020

Kommun och politik

Gemensam forskning, utbyte av kompetens och samverkan inom utbildningsprogram. Det är bara några frågor som Botkyrka kommun och Södertörns högskola nu samverkar kring i ett nytt partnerskap som inrättas i dag.

– Det är enormt kul att detta är igång. Att vi samverkar med akademin är helt centralt för att skapa synergier, så vi kan arbeta tillsammans för ett starkare, tryggare och mer hållbart samhälle, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun och Södertörns högskola har samarbetat under en längre tid i olika frågor, vilket inte minst är naturligt på grund av närheten till varandra geografiskt. Men nu tas alltså nästa steg i samarbetet och fokus är att växla upp arbetet för ett hållbart samhälle för kommande generationer. Det är i samspelet mellan utbildning, forskning och praktik som denna utveckling kan ske.

– Vi vill kunna ta detta till nästa steg, arbeta närmare varandra och mer långsiktigt. Det ska vara lätt att samverka och utbyta kunskap, säger Gustav Amberg, rektor Södertörns högskola.

I partnerskapet som alltså inleds i dag kommer fokus vara att ta fram ny kunskap gemensamt. Biblioteksprogrammet är ett sådant exempel där både Södertörns högskola och Botkyrka kommun utvecklar utbildningsprogrammet för bibliotekarier tillsammans. Även personrörlighet där forskare och lärare på högskolan tillbringar tid hos kommunen för att utveckla verksamheten samt forskning och utbildning ingår i partnerskapet.

Studenter sitter och pluggar i ett bibliotek.

Nu inleder Botkyrka kommun ett nytt partnerskap med Södertörns högskola.

Kontakta oss om detta

Pressfrågor: 08-530 620 40

Edvard Unsgaard, pressansvarig
edvard.unsgaard@botkyrka.se