Öppna mobilmenyn

Nyhet

Fler verksamheter stänger för att bromsa smittspridningen

19 december 2020

Kommun och politik

Botkyrka kommun stänger lördag 19 december 2020 inomhusanläggningar, lokaler samt bibliotek med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut om ytterligare åtgärder för att bromsa smitta och skydda hälsa.

På pressträff fredag 18 december 2020 informerade regeringen om ytterligare skärpta restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19. Utifrån de skärpta restriktionerna har Botkyrka kommun beslutat att alla inomhusanläggningar och lokaler som hyrs ut av kultur- och fritidsförvaltningen stängs för all verksamhet från och med nu och tillsvidare.


Beslutet gäller möteslokaler, sporthallar, gymnastiksalar, ishallar, badhus, rackethall och alla typer av lokaler för inomhusidrott såsom kampsport, dans, bordtennis med mera. Beslutet att stänga lokalerna gäller med omedelbar verkan. Alla bokningar som ligger i systemet kommer att avbokas löpande. Anslag om att anläggningarna hålls stängda kommer att sättas upp inom kort.

Utomhusanläggningar håller öppet tillsvidare, men nytt beslut kan komma med kort varsel.

Biblioteken har stängt till och med 24 januari 2021. Mer information kommer att publiceras på bibliotekens webbplats.

Krisstöd för föreningar

Vi har stor förståelse för att nedstängningen drabbar föreningarnas verksamhet och ekonomi. Förvaltningen kommer därför att följa upp och inhämta kunskap om konsekvenser av pandemin för Botkyrkas föreningar tidigt nästa år. Uppföljningen blir underlag för beslut om fortsatt krisstöd till föreningarna under 2021. Men just nu är allt fokus på att följa våra myndigheters rekommendationer och att vi alla hjälps åt för att minska smittspridningen.

varningstriangel med hjärta inuti

Botkyrka kommun följer utvecklingen noggrant och gör allt vi kan för att stoppa smittspridningen. Du som bor här har en nyckelroll i detta! Tack för att du hjälper till och räddar liv!

Mer information på Krisinformation.se