Öppna mobilmenyn

Nyhet

Hitta dina oaser i kommunen!

23 december 2020

Uppleva och göra

Är du en av dem som hittat ut i naturen under corona-tiden eller är du en av dem som skulle vilja komma ut mer?

Om du bara sätter på dig bra kläder och skor och tar med dig en termos så hjälper vi dig att hitta till vackra, lugna, doftande och ibland litet utmanande naturupplevelser i Botkyrka. Eftersom de flesta av er nog känner till Lida, tipsar vi idag om andra utflykter och vandringar.

  • Mälarpromenaden mellan Norsborgs herrgård och Slagstafärjan bjuder på en sjönära, vacker promenad längs grusade vägar.

  • Den fina naturstigen runt sjön Aspen är nyrustad och trevlig, se dock upp för hala spänger. Här kommer du i närkontakt med myrar och blötområden som normalt är svåra att besöka. Missa inte utsiktspunkten bakom Skrävsta-stallet med luftiga vyer över sjön. Längs stigen finns även en avstickare till Ekholmens naturreservat med en fin samling riktigt grova ekar.

  • Stendalspromenaden mellan Alby och Tullinge är en fin lättvandrad sträcka med sjökontakt.

  • Vinterskogen har fantastiska marker att ströva i. Här finns de markerade lederna Hällmarksslingan och Sjöslingan med utgångspunkt från Brotorpsbadet i Vårsta. Grillhus finns mellan sjöarna. Även den lilla rundan ”Dynamiten” vid slutet av Lavrettsvägen är värd ett besök.

  • Vandringsleden genom Svartkällsskogens- och Åvinge naturreservat bjuder på fin skogskänsla, myr- och hällmarker i skön förening.

  • Vandringsleden som startar från gång-/cykelbanan från Hågelby alldeles innan Lilla Dalens kyrkogård. Leden har röda markeringar på träden men har ännu ingen informationsskylt. Utsikten från hällmarkerna över Tullingesjön är sevärd.

Mer information om kommunens reservat och naturstigar finner du på naturkartan.se