Öppna mobilmenyn

Nyhet

Kulturskolan bjuder på avgiften till vårens kurser

15 januari 2021

Uppleva och göra

Alla kurser på Botkyrka kulturskola kommer vara gratis under vårterminen. Befintliga elever får en avgiftsfri termin och nya elever har möjlighet att prova på kulturskolans utbud utan kostnad under våren.

Kulturskolan är kommunens största barn- och ungdomskulturverksamhet och spelar en viktig roll för barns och ungas möjlighet att prova på och utöva kultur. Det kan vara att lära sig spela ett instrument, sjunga, dansa, spela teater eller att animera.

På grund av Coronapandemin så har verksamheten under stora delar av 2020 skett på distans. Det har inneburit ett stort omställningsarbete för kulturskolans lärare där elever och vårdnadshavare med stort tålamod och förståelse bidragit till att skapa en fungerande kulturskola.

Utifrån rådande läge har distansundervisning varit en lösning som fungerat bra för de flesta elever, men det har också varit en omställning som krävt mycket av både elever och föräldrar.

Som tack för detta har Botkyrka kommun beslutat att bjuda på avgiften till kulturskolans kurser under våren.

–Kulturskolan har gjort ett fantastiskt jobb med att erbjuda sina elever verksamhet trots rådande restriktioner. För många elever och föräldrar har det dock varit en utmaning att ta del av undervisning på distans, särskilt för de yngre barnen som är beroende av hjälp från sina föräldrar och nybörjare som precis börjat på sina ämnen, säger Robert Aslan, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

–Vi hoppas att det här beslutet gör att elever och föräldrar orkar distansundervisning så länge det behövs och att vi även kan locka de som varit nyfikna på kulturskolan att ta steget att anmäla sig, avslutar Robert.

Om Botkyrka kulturskola

Botkyrka kulturskola finns i hela kommunen och erbjuder fritidsaktiviteter för barn och unga mellan 3–20 år inom musik, dans, teater och animation. Kulturskolan arrangerar även öppna verksamheter och prova-på under vissa skollov och vid flera av Botkyrka kommuns större evenemang.

Kurser på kulturskolan

På Botkyrka kulturskola erbjuder vi över 600 olika kurser inom musik, dans, teater och animation. Här kan du se vilka kurser som har platser kvar och boka dem.

Kurskatalog kulturskolan 

Kontaktuppgifter

E-post: kulturskolan@botkyrka.se

Telefonnummer: 08-530 611 83

Telefontider:
Måndag, tisdag och torsdag kl. 10.00-12.00
Onsdag kl. 14.00-16.00