Öppna mobilmenyn

Nyhet

Dags för skolval?
– Se skolornas presentationsfilmer

20 januari 2021

Skola och förskola

Nu kan du se kortfilmer från kommunens 22 grundskolor. I filmerna berättar elever, lärare och rektorer om hur det är att gå och arbeta på skolan. Just nu pågår skolvalet till hösten 2021 och filmerna ger dig som förälder möjlighet att bekanta dig med skolorna inför valet.

Mellan den 18 januari och den 8 februari är det många föräldrar i Botkyrka som ska anmäla önskemål om vilken skola de vill att deras barn ska gå i till hösten. Utbildningsförvaltningen presenterar nu kommunens grundskolor med hjälp av kortfilmer som läggs upp på kommunens webbsida botkyrka.se . Filmerna vänder sig i första hand till dig som ska göra skolval för ditt barn som ska börja förskoleklass eller ska byta skola för att gå klart grundskolan. Genom att titta på filmerna ska du få en inblick i hur det är att gå på skolan. I filmerna berättar skolornas elever, lärare och rektorer om hur det är att gå i skolan och att jobba här.

Inga öppna hus på grundskolorna i år

Inför skolvalet brukar många av kommunens grundskolor ha öppna hus för vårdnadshavare och barn som ska välja skola inför hösten 2021. Det är ett bra tillfälle att få information om skolan, titta på lokalerna och träffa personalen. På grund av coronapandemin och risk för smittspridning arrangerar skolorna i år inga öppna hus. I får du som förälder i stället bekanta dig med skolorna genom att läsa om skolorna och presentationsfilmer om vår verksamhet på webbplatsen botkyrka.se.


Skolornas öppna hus inför skolvalet är ett viktigt årligt arrangemang där vårdnadshavare, lärare och rektorer kan skapa värdefull kontakt. Eftersom dessa möten inte är möjliga att genomföra i år hoppas vi att presentationsfilmerna ändå ska ge vårdnadshavare möjlighet att få en inblick i de olika skolornas verksamhet. Om de sedan vill veta mer om en särskild skola är man givetvis mycket välkommen att kontakta skolorna direkt, säger Birgitta Zelezny Ulvered, tillförordnad verksamhetschef.