Öppna mobilmenyn

Nyhet

Fotbollsprofil på Skyttbrinks gymnasium

01 februari 2021

Skola och förskola

Från och med hösten 2021 erbjuder Skyttbrinks gymnasium en fotbollsprofil vid barn- och fritidsprogrammets inriktning fritid och hälsa. Profilen kommer att drivas i samarbete med föreningen Tullinge fotboll. Tanken med profilen är att eleverna både ska utvecklas som fotbollsspelare och att de ska nå goda studieresultat genom en fysisk aktivitet som de älskar.

Fritid och hälsa är en ledarskapsutbildning för idrottsintresserade ungdomar, säger Liv Lindman, programansvarig för fritid och hälsa.
– Många brinner särskilt för fotbollen och det blir fantastiskt roligt att vi till hösten kan erbjuda en fotbollsprofil. Vårt mål är att fotbollen ska få eleverna att utvecklas, både som ledare och människor.”

Profilen i samarbete med Tullinge fotboll

Barn- och fritidsprogrammets inriktning mot fritid och hälsa är en ledarskapsutbildning för den som är intresserad av idrott och hälsa och kanske vill arbeta eller studera vidare inom idrotts-, fritids- och hälsobranschen. De elever som väljer fotbollsprofilen till hösten 2021 kommer att träna fotboll två gånger i veckan vid Brantbrinks IP. Fotbollen ingår som en del skolans kurser och eleverna får betyg.

Profilen kommer att drivas i samarbete med Tullinge fotboll som är Botkyrkas största fotbollsförening. Ansvarig för profilen på Skyttbrinks gymnasium blir Daniel Sandwall som är utbildad på GIH, har en kandidatexamen i idrottsvetenskap och en gedigen ledarerfarenhet. Daniel bli också ansvarig tränare tillsammans med och Lucas Riedel. Lucas arbetar som ungdomsansvarig i Tullinge Fotboll och är huvudtränare för herrlaget. Han har gått idrottskonsulent- och tränarutbildning på Bosön och har även avancerad tränarutbildning hos Svenska fotbollförbundet.

Den här satsningen ligger helt i linje med vår vision inom Tullinge Fotboll, säger Michele Di Dato, ordförande i Tullinge fotboll.
– Vi vill bidra till ett bättre samhälle med hjälp av fotbollen. Både skolan och idrotten är viktiga delar i samhällsbyggandet så det här är ett jättespännande samarbetsprojekt. Fotbollsintresserade ungdomar i Botkyrka kommer nu att få ett lokalt alternativ när de vill kombinera studier med fotboll.

Skyttbrinks Gymnasium ligger mellan Tullinge och Tumba. Skolan är relativt liten och har idag cirka 200 elever. Skolans målsättning är att ge alla elever bästa möjligheten att lyckas, oavsett om man vill ut i arbetslivet eller läsa vidare.

Mer information

Läs mer om fotbollsprofilen på webben.

Fotbollsspelare från Tullinge Fotboll är på väg att sparka till bollen.

Foto: Tullinge Fotboll

Fotbollsspelare från Tullinge fotboll jagar bollen i kamp med motståndarna.

Foto: Tullinge Fotboll

Kontaktuppgifter
Skyttbrinks gymnasium

Liv Lindman
Programansvarig Fritid och hälsa liv.lindman@botkyrka.se
073-999 01 22