Öppna mobilmenyn

Nyhet

Nu kan du som bor i Alby påverka
din stadsdel

12 februari 2021

Kommun och politik

Årets första Botkyrkadialog har dragit igång och nu är det Albybornas tur att tycka till om sitt område.

Alla som bor eller verkar i Alby bjuds in till den digitala mötesplattformen dialog.botkyrka.se. Här kan du lämna förslag, gilla andras förslag och diskutera med andra Albybor. När corona-pandemin bröt ut 2020 snabbade kommunen på utvecklingen av digitala dialoger. Tumbaborna blev de första att testa det nya sättet att ha dialog med tjänstepersoner och politiker. Resultatet blev 64 unika förslag där vägar och trafik var den hetaste frågan.

 

Ett helt varv runt kommunen

Botkyrkadialogen startade i januari 2019 och är ett nytt sätt för medborgarna och kommunen att föra dialog och tillsammans göra Botkyrka bättre. När Botkyrkadialogen avslutas i Alby 15 mars har den gått ett varv runt alla kommundelar sedan starten 2019.

- Vi är väldigt glada över att mer än tusen medborgare deltagit i Botkyrkadialogen under de här två första åren. Nu är dialogen i Alby och vi hoppas att vi så många Albybor som möjligt tar chansen att vara med och påverka, säger Ahmad Azizi, demokratiutvecklare i Botkyrka kommun.

I april är det Hallunda – Norsborg som står på tur. Om du vill veta mer om Botkyrkadialogen och ta del av resulterat från tidigare dialoger kan du gå in här: botkyrkadialogen

En ung kvinna med långt brunt hår står mot en bakgrund av Alby centrum. Hon blundar med ett öga, ler och gör peacetecken.

Lejla Harbas jobbar som aktivitetslotsare på Albys Hjärta. Gör som Lejla! Delta i dialogen i Alby.