Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrkas vård- och omsorgsboenden öppnar upp för säkra besök

22 februari 2021

Stöd, omsorg och familj

Sedan 25 november har det varit besöksförbud på Botkyrkas vård- och omsorgsboenden och servicehus. Nu har vaccinering mot covid-19 genomförts på boendena. Därför har Botkyrka kommun beslutat att inte ansöka om ett förlängt besöksförbud, utan öppnar upp för säkra besök från och med den 24 februari.

I mitten av februari avslutades vaccineringen mot covid-19 för äldre på Botkyrka kommuns vård- och omsorgsboenden och servicehus. Vaccineringen av medarbetare påbörjades den 11 februari och pågår fram till april. Mot bakgrund av det har Botkyrka kommun beslutat att inte ansöka om ett förlängt besöksförbud hos Folkhälsomyndigheten.

– Det är glädjande att vi kan öppna upp våra boenden igen. Vi vill tacka alla boende, anhöriga och medarbetare för all förståelse och ett fint samarbete under besöksförbudet. Det har varit en oerhört tuff tid. Vi hoppas att vi aldrig mer behöver ha ett besöksförbud, säger Petra Oxonius, omsorgsdirektör i Botkyrka kommun.

Besöksrutiner gäller för alla

Den 24 februari öppnar kommunens vård- och omsorgsboenden och servicehus upp sina dörrar för besök igen. En rad besöksrutiner har tagits fram för att besöken ska ske på ett säkert sätt. Besöksrutinerna gäller för alla, oavsett om den besökande eller den som får besök redan är vaccinerade, har haft covid-19, eller har antikroppar mot covid-19. Besöksvärdar finns på plats, redo att hjälpa anhöriga tillrätta och tillhandahålla munskydd.

Den 24 februari öppnar Botkyrkas vård- och omsorgsboenden och servicehus upp för säkra besök.