Öppna mobilmenyn

Nyhet

Drop-in-test för dig som har covid-19-symtom

16 mars 2021

Kommun och politik

Från och med idag, tisdag 16 mars, kan du testa dig för covid-19 i Alby, Fittja och Hallunda på drop-in-provtagning utomhus. Det är region Stockholm som ansvarar för provtagningarna.

Så fungerar det

Har du symtom på covid-19 behöver du ta med dig legitimation och ta dig till en av provtagningsenheterna där flerspråkig sjukvårdsutbildad personal tar ett PCR-test på ett smittsäkert sätt. Du behöver inte boka tid i förväg och provtagningen kostar inget.

Provtagning utomhus

Till de mobila provtagningsenheterna är alla välkomna som har symtom på covid-19, framförallt du som saknar möjligheter att boka tid för provtagning med appar och BankID. Vid provtagningsenheten får du information om hur provtagningen går till. Du får även information om vaccination mot covid-19.

Provtagningsplatserna ligger utomhus.

Plats och tid

Hallunda – Borgvägen 1
Måndagar och torsdagar
klockan 09.00 – 16.00

Fittja – Värdshusvägen 5, utanför Fittjabadet
Tisdagar och fredagar
klockan 09.00 – 16.00

Alby – Rotemannavägen 10
Onsdagar klockan 09.00 – 16.00

Om provtagningarna

I januari inledde Region Stockholm ett försök med en mobil provtagningsenhet där invånare med symtom på covid-19 erbjöds drop-in-provtagning. Försöket fungerade bra och utökas nu till fem enheter på femton utvalda platser i regionen. Alby, Fittja och Hallunda i Botkyrka är tre av dem. Startdatum för de fyra nya enheterna är idag, tisdag den 16 mars.

Om provtagningarna på sll.se