Öppna mobilmenyn

Nyhet

Drop-in-test för dig som har covid-19-symtom pausas

16 mars 2021

Kommun och politik

Från och med den 27 juni pausas drop-in provtagningen för covid-19 i Botkyrka. Sista dagen för att provta sig i tälten är den 24 juni.

Bakgrunden är att smittspridningen minskat avsevärt, och med den även efterfrågan på provtagning. Samtidigt ökar vaccinationsgraden och andra provtagningsmöjligheter byggts ut. Beredskap finns hos regionen för att snabbt återinföra drop-in-provtagning om situationen förändras.

 

Det är fortsatt viktigt att du provtar dig vid symtom. Det kan du göra via appen Alltid Öppet eller genom att ringa din vårdcentral.

Så fungerar det

Har du symtom på covid-19 behöver du ta med dig legitimation och ta dig till en av provtagningsenheterna där flerspråkig sjukvårdsutbildad personal tar ett PCR-test på ett smittsäkert sätt. Du behöver inte boka tid i förväg och provtagningen kostar inget.

Provtagning utomhus

Till de mobila provtagningsenheterna är alla välkomna som har symtom på covid-19, framförallt du som saknar möjligheter att boka tid för provtagning med appar och BankID. Vid provtagningsenheten får du information om hur provtagningen går till. Du får även information om vaccination mot covid-19.

Provtagningsplatserna ligger utomhus.

Plats och tid

Hallunda – Borgvägen 1
Måndagar och torsdagar
klockan 09.00 – 16.00

Fittja – Värdshusvägen 5, utanför Fittjabadet
Tisdagar och fredagar
klockan 09.00 – 16.00

Alby – Rotemannavägen 10
Onsdagar klockan 09.00 – 16.00

Om provtagningarna

I januari inledde Region Stockholm ett försök med en mobil provtagningsenhet där invånare med symtom på covid-19 erbjöds drop-in-provtagning. Försöket fungerade bra och utökades till fem enheter på femton utvalda platser i regionen. Alby, Fittja och Hallunda i Botkyrka är tre av dem. Den 27 juni pausas drop-in provtagningen men det är fortsatt viktigt att du provtar dig vid symptom.

Om provtagningarna på sll.se