Öppna mobilmenyn

Nyhet

Future Generations UF prisades vid regionfinal

19 mars 2021

Skola och förskola

Vid Stockholms regionfinal i Ung Företagsamhet fick Future Generations UF från Tumba gymnasium två andrapris. Ett i kategorin Årets socialt hållbara företag och ett i kategorin Årets tjänst. I kategorin Årets tjänst går de även vidare till SM. UF-läraren Caroline Kenmo från Tullinge gymnasium fick också andrapris i kategorin Årets UF-lärare.

Prisutdelningen genomfördes under e-week Stockholm den 15–19 mars, en digital satsning som ersättning för de ordinarie UF-mässor som inte går att arrangera under pandemin. Under veckan visade eleverna upp sina företag vid en digital mässa, deltog vid seminarier och tävlade i olika priskategorier.

Future Generations UF drivs av Alex Gersus, Anna Tollerud, Barak Al-Shoter, Kerim Gönul och Tashfia Khan. Företaget arrangerar workshops för högstadieelever inom tre problemområden som de identifierat: saknad motivation, koncentrationssvårigheter samt stress och ångest inför nationella prov och gymnasiestart. De vill motivera, stötta och vägleda eleverna.

Det är jättekul att vi får uppskattning för vårt företag, säger Barak Al-Shoter från Future Generations. Vi har jobbat stenhårt och vårt företag erbjuder en helt unik tjänst. Det vi tar upp i mötet med eleverna blir trovärdigt eftersom det inte var så länge sedan vi själva var i samma situation. Vi har fått mycket fin feedback efter de workshops vi genomfört och vi har nu kontakt med flera skolor som är intresserade av att anlita oss.

Vid regionfinalen uppmärksammades även UF-läraren Caroline Kenmo från Tullinge gymnasium. För andra året i rad fick Caroline andrapris i kategorin Årets UF-lärare.

Jag älskar att undervisa i ungt företagande, bland annat för att våra elev- och lärarroller blir mer rörliga och dynamiska. Det blir en härlig energi i klassrummet och vi har alltid väldigt roligt, säger Caroline Kenmo. Det är häftigt att följa deras utveckling och resultat. Som UF-lärare serverar jag inte färdiga lösningar utan coachar med frågor. Egentligen är det inte slutresultatet som är viktigast utan elevernas arbetsresa.

Stort grattis till pristagarna!

Future Generations UF, fr v Kerim Gönul, Anna Tollerud, Barak Alshoter, Tashfia Khan, Alex Gersus.

Caroline Kenmo, UF-lärare vid Tullinge gymnasium

Caroline Kenmo, UF-lärare vid Tullinge gymnasium

Ytterligare information

Kontaktuppgifter

Future Generations UF

Caroline Kenmo, UF-lärare Tullinge

Patrik Kul, Future Generations UF-lärare

Ghazaleh Salmani, verksamhetsutvecklare
inom entreprenörskap vid utbildnings-
förvaltningen