Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrkadialogen varvar kommunen

19 april 2021

Kommun och politik

Måndag 19 april är det dags för Botkyrkadialogen att återkomma till Hallunda-Norsborg. Kommundelen var den första att få besök av Botkyrkadialogen då den startade i februari 2019. Därmed har dialogen börjat på andra varvet.

 Yrsa Rasmussen, (V), en av de tretton ledamöterna i Dialogkommissionen pratar med två små barn som pekar på en karta över Botkyrka.

I Botkyrkadialogen uppstår möten mellan medborgare och kommunens politiker. Här Yrsa Rasmussen (V), en av de tretton ledamöterna i Dialogkommissionen i samtal med två unga Hallunda-Norsborgsbor.

Den allra första dialogen hölls i centrala Norsborg en kall vintereftermiddag men blev trots det en succé. Inte mindre än 76 Hallunda-Norsborgsbor stannade och tog chansen att prata om sitt område med kommunens tjänstepersoner och politiker. Den varma soppan och brödet som det bjöds på hjälpte förstås till att hålla värmen uppe.

Det ska bli enormt kul att komma tillbaka till Norsborg. Det finns så otroligt många bra idéer och förslag på hur vi kan göra vår kommun bättre. Vi ska lyssna in och försöka fånga upp så många synpunkter som möjligt. Allt för att göra Norsborg och Hallunda bättre, säger Emanuel Ksiakiewicz, ordförande i Dialogkommissionen.

Succé på Parkhemsgården

Botkyrkadialogen turnerar runt på olika platser i kommunen som till exempel centrumanläggningar, torg och bibliotek där många medborgare vistas. Det första året resulterade i hundratals samtal och diskussioner och några av resultaten blev upprustningar av skolgårdar, skräpplockning, trygghetsåtgärder och bättre belysning av gångvägar. En riktig succé blev det i Tullinge på fritidsgården Parkhemsgården där ett nittiotal barn och unga deltog och fick sina röster hörda. Efter dialogen beslutade politikerna att de ungas största önskemål om att få en multisportyta på gården var möjligt att genomföra.

Pandemi ledde till digitalisering

När pandemin slog till för drygt ett år sedan fick kommunen hitta nya metoder för att hålla Botkyrkadialogen rullande. Lösningen blev en digital mötesplattform där alla medborgare kan gå in och lämna och ta del av varandras idéer och synpunkter.

När pandemin är över kommer Botkyrkadialogen återuppta fysiska möten med medborgarna och ha digitala möten som komplement.

Läs mer om Botkyrkadialogen här