Öppna mobilmenyn

Nyhet

Skräpplockardagarna drar igång!

26 april 2021

Skola och förskola

Många förskolor och skolor deltar i Skräpplockardagarna 26/4-2/5 deltar i Botkyrka kommun. Den ansvariga projektgruppen hoppas även att en kampanj mot nedskräpning får fler vuxna att hålla rent och plocka skräp i Botkyrka.

I år är det 15:e året av Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna. Målet är högt uppställt: 900 000 barn och unga ska minst en gång under perioden mars-maj plocka skräp. Syftet med kampanjen är inte att barn ska plocka skräp för att städa, utan som en pedagogisk aktivitet för att lära sig om skräp och att inte skräpa ner. När de dessutom ser snabbt resultat lär barnen sig att deras handlingar kan påverka till det bättre. Läs mer om Håll Sverige Rent och Skräpplockardagarna här.

Botkyrka gör satsning mot nedskräpning
Som vanligt deltar många skolor och förskolor med tusentals elever i Botkyrkas skräpplockardagar. Men kommunen genomför även en kampanj riktad mot vuxna.
- Vi vill att alla, även vuxna, tar sitt ansvar för att skapa en ren och trygg närmiljö. Därför kommer vi annonsera i lokaltidningen och på sociala medier mot hela allmänheten. Budskapet är: håll Botkyrka rent! Vi hoppas på att få fler att tänka till och kanske plocka ett skräp om dagen, säger Alexandra Bohm, projektledare för Håll Botkyrka Rent.

Listan på de förskolor och skolor som deltar i Botkyrkas Skräpplockardagarna.

barn som plockar skräp

Många skolor och förskolor gör en stor samhällsinsats under Skräpplockardagarna 26/4-5/2.

Om Håll Sverige Rent och Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans.

Skräpplockardagarna

Kontaktuppgifter

Alexandra Bohm, projektledare för Håll Botkyrka Rent, 070 5697958, alexandra.bohm@botkyrka.se