Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrka kommun reagerar på dödsskjutningen av 18-årig man

05 maj 2021

Boende och närmiljö

Natten den 4 maj sköts en 18-årig man ihjäl i Alby. En ambulanshelikopter förde honom till sjukhus men hans liv gick ej att rädda. Nu agerar kommunen för att skapa trygghet i Alby.

Polisen sökte efter misstänkta under natten och fortsätter med brottsutredningen.

– Det som har skett är en tragedi för hela samhället. Våra tankar går till hans anhöriga och alla drabbade. Vi som samhälle bär nu ett ansvar att prata om det som skett för att se till att det här inte blir en normalitet i Botkyrka, säger Pernilla Vera Jr, trygghets- och säkerhetsdirektör på Botkyrka kommun.

Nattvandrare på plats

Kommunens krisorganisation informerades av polisen efter skjutningen. Därefter har kommunen arbetat på plats i området. Trygghetsfältare och områdessekreterare är ute för att lyssna på ungdomarna. Även Nattvandrare kommer att finnas i området.

Den lokala skolan och fritidsgården är inkopplade

Även den lokala fritidsgården Albys hjärta är informerad och inkopplad i trygghetsarbetet. Information har dessutom gått ut till rektorerna i Albys skolor. Skolpersonalen har förberetts för att möta elevernas frågor. Kommunen kommer göra dagliga bedömningar av läget och behovet av trygghetsskapande insatser.

Alla behöver reagera

– Jag vill uppmana alla att prata om det som hänt. En skjutning är inte det normala. Sätt ord på hur det känns och ta initiativ till samtal med de unga du har kontakt med. Hemma vid matbordet, i skolan eller på fritidsgården. Vi behöver alla bry oss och vi behöver alla reagera, säger Pernilla Vera Jr.

Viktiga telefonnummer

Trygghetsfältarna
08 530 611 15

Områdessekreterarnas gruppnummer
08 530 610 25

Stödcentrum för unga brottsutsatta
08 530 610 50

Botkyrkas trygghetsarbete

Läs mer om hur vi jobbar för att förebygga våld och öka tryggheten.

Kontakt

Edvard Unsgaard
Pressansvarig
08 530 620 40 edvard.unsgaard@botkyrka.se